Kuzey Kıbrıs Üretimi Günsel’in Özellikleri Neler?

1
1533
Kuzey Kıbrıs Günsel Modeli

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti üretimi olan yerli model Günsel artık yollara çıkmak için sabırsızlanıyor. Günsel B9, yüzde 100 elektrikli bir otomobil. Tek şarjla 350 kilometre yol kat edebilen model oldukça iddialı olarak, toplamda 10 bin 936 parçanın bir araya gelmesiyle üretilmiş durumda. Aracın motoru 140 kW gücünde olacak ve rakiplerine göre gayet makul bir değer olarakta göze çarpıyor. Saatte 100 km hıza 8 saniyede ulaşabilen GÜNSEL B9’un hız limiti ise elektronik olarak saatte 170 km ile sınırlandırılmış konumda yer almakta. GÜNSEL B9’un bataryası yüksek hızlı şarjla sadece 30 dakikada doldurulabiliyor bu da modeli rakiplerinden ayrıştıran özelliklerden. Hızlı şarj kullanılması durumunda ise bu süre 4 saat. Geliştirme sürecinde 100’ün üzerinde mühendis ve tasarımcının 1,2 milyon saat emek harcadığı GÜNSEL’in çalışan sayısı 166’ya ulaştı. Seri üretime geçilmesiyle birlikte hızla artacak olan bu sayı, 2025’te binin üzerine çıkacak.

Günsel Modeli
Günsel Modelleri

Kuzey Kıbrıs Günsel İçin Gün Sayıyor!

Kuzey Kıbrıs Günsel modeli için artık günleri sayıyor. Günsel B9’un üretimi için 28 ülkeden 800’ün üzerinde tedarikçi ile anlaşma imzalandı. Böylece GÜNSEL, Türkiye dışında başka bir ülke tarafından tanınmayan KKTC’nin küresel ekonominin bir parçası haline gelmesinde önemli bir katkı sağlamış oldu. Günsel’in ikinci modeli J9 ise SUV segmentinde üretilecek. Yine yüzde 100 elektrikli olarak tasarlanan J9’un tasarım konsepti de MÜSİAD Expo 2020’de ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Elektrikli otomobiller dünya otomotiv piyasasındaki ağırlığını her geçen yıl artırıyor. 2018’de dünyada satılan elektrikli otomobil sayısı 2 milyon adetti. 2025’te 10 milyona ulaşması beklenen elektrikli otomobil satışları özellikle Avrupa’da başlayan bir atılımla katlanarak sürmesi beklenmekte. 2030’da 28 milyon elektrikli otomobil, 2040’ta ise 56 milyon elektrikli otomobil sayısına ulaşacağı öngörülürken bile bu tahminlerin çok daha üstlerine koyacağı da beklenmekte. 2040’ta ise otomotiv piyasanın yüzde 57’sini elektrikli otomobiller ele geçirecek. Bu rakam günümüz otomobillerine elveda edeceğimiz anlamına geliyor. Benzinli ve mazotlu otomobiller artık tarihin tozlu sayfalarına kaldırılacak.

2. El Otomobil İlanları için Tıklayın!

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here