KKTC’nin Yerli Otomobili Günsel B9’un Lansmanı Yapıldı

4
33084
Günsel

Yakın Doğu Üniversitesi ve KKTC için gurur kaynağı olan ve merakla beklenen GÜNSEL B9‘un lansmanı bugün resmi olarak yapıldı.

GÜNSEL B9’u tasarlanırken Kıbrıs’ın simgesi Muflon’dan esinlendi. Yükseklerde olmayı seven muflon, küçük gövdesine rağmen hilal şeklindeki boynuzlarıyla doğaya meydan okuyan bir görünüşe sahip.

Günsel

GÜNSEL B9’un farlardan başlayıp kabine kadar devam eden çizgileri muflonun boynuzları gibi dik bir duruş sergiliyor. Yandaki güçlü omuz çizgileriyle beraber yollara meydan okuyan bir duruşla tasarlanmış.

Araç günümüzün teknolojisine karşılık veriyor.  GÜNSEL B9 seviye 2 otonom bir otomobil ve OTA güncellemesi alabiliyor.

Günsel

Aracın motoruyla ilgili verilen bilgiler ise 140 kW güce ve sadece 74 kg ağırlığa sahip bir elektrikli motor olduğu.

GÜNSEL B9, az enerjiyle çok daha fazla mesafe kat edebilmek için güvenliğinden ödün vermeyecek şekilde sınıfından daha hafif, cazibesinden ödün vermeyecek şekilde daha aerodinamik olarak üretilmesi planlanmış

Günsel

Aracın pil kapasitesi 52.5 kWh ve bu kapasiteyle 350 km yol alabiliyor.

GÜNSEL J9’un Lansmanı 2022’de

Dünyada en çok satılan midsize SUV şelinde üretilecek GÜNSEL J9’un lansmanı 2022’de yapılacak. 4 kapılı ve geniş bir iç hacme sahip olacak J9 en üst otonom sistemle donatılacak.

Gunsel

 

GÜNSEL’in otomobilleri 2019’da inşaatı tamamlanan kendi fabrikalarında üretilecek. 2020 yılında 200 araç üretim banından çıkacak. 2021 yılında 2 bin araçla devam edecek üretimin 2025 yılında ise 20 bin adete ulaşması hedefleniyor.

4 YORUMLAR

  1. Biraz daha uzun yol kat edebilse ve soldan direksiyonlu da imal edilir ise 4×4 olarakak piyasaya çıkar ise bizim ki çıkmadan çıkar ve uygun olur ise bizde de tutulur AB ve ABD nin araçlarını alacağımıza onu tercih ederim

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here