Konuşan Arabalar Gerçek Oluyor!

0
9464
Continental'in konuşan araç projesi

Konuşan arabalar gerçek oluyor! Sesli komut teknolojilerinin ulaştığı son nokta Her filmindeki gibi bizimle sürekli iletişimde olan asistanlara doğru gidiyor. Continental markası da böyle bir proje üzerinde çalışıyor. Öğrenebilen, komplike sorulara yanıt verebilen bir sesli araç asistanı. Bu ne demek? Konuşan otomobillere az kaldı, demek. Continental’in konuşan araç projesinin detayları şöyle…

Konuşan Arabalar Gerçek Oluyor!

Continental’in geliştirdiği akıllı ve araçlara uygulanabilir sürücü destek sistemi, doğal bir iletişim sağlıyor. Sistem, bir cümle içinde birden fazla soruyu algılıyor, anlaşılır yanıt veriyor ve gerçekten sürücüye fayda sağlayan bir asistan gibi çalışıyor.

Seni anladığımı sanmıyorum / yeteneklerimin ötesinde…

Siri ve diğer sesli yardımcılar, şahane. Ama bunların hemen hepsi maalesef bize o kadar da yardımcı olabiliyor. Birer demo gibiler. Mesela”günaydın siri, bana hava durumu hakkında bilgi ver” deseniz; bir cümlede iki komut olduğu için “seni anladığımı sanmıyorum / yeteneklerimin ötesinde…” gibi bi’ cevaba hazır olun. İşte Continental, bu konuda daha fazla gelişmiş bir teknoloji sunuyor.

Akıllı algoritmalar ve araca tam olarak uyarlanmış bir sistem mimarisi ile Continental’in asistanı yol boyunca sürücüsüne yardımcı olabiliyor.

Araçtan İnsana = İndandan Araca…

Şimdi, yirmi yıl öncesinin sıfır km otomobilini aldığınızı hayal edin. Bir kaç buton/ düğme. Bugün sıfır km bir araba aldığınızda ise sizi anlayan bir araç alıyorsunuz. Yoruduğunuzu  anlıyor, kahve molası öneriyor, şerit çıkınca uyarıyor vs..Bunlar araçtan insana sunulan hizmetler. İletişimin insandan araca olan kısmına daha gelmedik. Yani şunu demek istiyoruz: insanın otomobile öğretebilme hali/ otomobilin öğrenebilme ihtimali…Continental’in sesli asistanı öğrenebiliyor.

  • Daha önce kullandığınız yolu öğreniyor
  • Evinizi adresinizi öğreniyor
  • Kahvenizi nasıl sevdiğinizi biliyor
  • En çok nerede öğle yemeği tercih ettiğinizi öğreniyor…

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here