Karsan’ın ilk Talibi Romanya’dan Geldi

1
2791

Karsan’nın otonom sürüş özellikleri kazandırmaya çalıştığı Otonom Atak Electric’e ilk talip Romanya’nın lider teknoloji şirketlerinden BSCI ile geldi.

Otonom Atak Electric’e İlk Siparişi Geldi

BSCI, Romanya’nın Ploeşti şehrindeki Endüstri Parkı için 1 adet Otonom Atak Electric sipariş etti. Karsan, yıl sonunda Otonom Atak Electric’i Romanya’nın lider teknoloji şirketlerinden BSCI firmasına teslim edecek.

Karsan CEO’su Okan Baş’tan Gelen Açıklama

Karsan CEO’su Okan Baş, Romanya’nın lider teknoloji şirketlerinden BSCI firmasından gelen bu ilk sipariş heyecanını şu sözler ile paylaştı: “Seviye-4 otonom sürüş özellikleri kazandırmayı hedeflediğimiz Otonom Atak Electric’te, kısa süre içerisinde Avrupa’nın dikkatini çektik ve Romanya’nın önemli teknoloji şirketlerinden birisi olan BSCI’dan siparişimizi aldık. Bu sipariş, projeye olan inancımızı daha da kuvvetlendiriyor. Ağustos ayında prototipini tamamlayacağımız Otonom Atak Electric, gerçek yol koşullarına uyarlanmış ilk otonom sürüş özelliklerine sahip elektrikli otobüs olacak. Ayrıca, yıl sonuna kadar teslim etmeyi planladığımız bu siparişle, 8 metre sınıfında Avrupa’da ilk otonom proje satışını da gerçekleştirmiş olacağız. Sürdürülebilir ulaştırma çözümlerinde öncü yaklaşımımızla çalışmalarımıza hız kesmeden devam ederken, tüm dünyayı etkileyen salgını en kısa sürede atlatarak tekrar sağlıklı günlere kavuşmamızı temenni ederim.” dedi.

Karsan ve ADASTEC İş Birliği ile İlk Sipariş

1977 yılında itibaren %100 Türk sermayesi ile hafif ve ağır ticari araç üreten otomotiv şirketi Karsan, yine Türk girişim şirketi olan ve otonom araçlarla ilgili çalışmalar yürüten   ADASTEC (Automated, Shared, Connected) ile iş birliği yapmaktadır. ADASTEC orijinal ekipman üreticisi Karsan ile ortaklaşa tam boyutlu Seviye 4 otomatik Otonom Atak Electric modeline ilk talip Romanya’nın lider teknoloji şirketlerinden BSCI geldi. Bu sipariş ile Karsan, 8 metre sınıfında Avrupa’da ilk otonom proje satışını gerçekleştirmiş olacak. Otonom Atak Electric, proje kapsamında Endüstri Parkı içerisindeki bir alanda pilot çalışmalarına devam edecek. Yıl sonunda ise BSCI firmasına teslim edilecek.

Türk şirketi ADASTEC ile iş birliği yapan Karsan, prototip seviyesindeki ilk Otonom Atak Electric aracını Ağustos ayında tamamlamayı planlıyor.

En yeni ikinci el ticari araçlara bakmadan geçmeyin!

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here