Kadınlar Otomobil Kazasında Daha Fazla Risk Altında. Çoğu modern araç çarpışma güvenliği testi, yetişkin ve çocuk koruması arasında ayrım yapar. Bu ayrımın olması, yetişkinlerin çocuklara göre farklı oturma pozisyonları ve beden gücü / ölçüleri düşünüldüğünde mantıklıdır. Bununla birlikte, kaza güvenliği standartları değerlendirilirken nadiren yetişkinlerin cinsiyeti dikkate alınmıştır.

Bunun Fiziksellik veya Sürüş Yeteneği İle Hiçbir İlgisi Yok

Karayolu Güvenliği Sigorta Enstitüsü, yeni bir bakış açısı sağlayan araştırmanın sonuçlarını yayınladı. Haberler, bir araba kazasında ciddi bir yaralanma yaşama olasılığını erkeklerden daha fazla olan kadınlar için iyi değil.

İlk aklınıza gelen, erkekler ve kadınlar arasındaki fiziksellik farklılıklarının Kadınlar Otomobil Kazasında daha fazla risk altında olması olabilir. Ancak aslında nedeni bu değil. Her şey, kadınların erkeklere kıyasla kullandığı arabalardan kaynaklıdır. Erkekler, daha fazla koruma sağlayan pikaplar gibi daha ağır, daha büyük araçları kullanma eğilimindedir. Buna karşılık, geçen yıl Hyundai, en küçük CUV olan Venue’ün satışlarının yüzde 63’ünün kadınlara satıldığını bildirdi. Erkeklerin yüzde 20’den fazlası pikaplarda kaza yaparken, bu rakam daha çok kompakt bir arabanın direksiyonuna geçme ihtimali olan kadınlar için yüzde beşin altına düşüyor.

Erkeklerin ve kadınların minivanlarda ve SUV’larda aşağı yukarı eşit şekilde çarptığı görüldü. IIHS araç araştırma başkan yardımcısı Jessica Jermakian, “kadınların yan darbe ve önden ya da arkadan çarpmalarda çarpan aracı kullanma olasılığı erkeklere göre daha yüksektir” dedi. Erkekler daha ölümcül kazalara karışıyorlar, ancak her kaza başına bakıldığında, Kadınlar Otomobil Kazasında ölme olasılığı yüzde 20-28 ve bir kazada ağır yaralanma olasılığı yüzde 37-73 daha yüksek. Özellikle, 1998 ile 2015 yılları arasında bildirilen kazalara göre kadınların bacak yaralanmalarına çok daha fazla maruz kaldıkları görüldü.

Ayrıca, Kadınlar Otomobil Kazasında önden çarpmalı bir kazanın ardından şok yaşama gibi orta derecede bir yaralanmaya maruz kalma olasılıkları üç kat daha yüksek. Çarpışan araçta olma olasılığı daha yüksek olan erkeklerin yanı sıra, aracın bir F-150 kamyoneti gibi daha büyük bir şey olma şansı daha yüksek olduğundan, sonuçlar belki de büyük bir sürpriz değil.

Yine de Güvenlik Seviyesi Yüksek Araçların Varlığını Unutmayalım

Olumlu tarafı, yeni düzenlemelerle son birkaç yılda hem erkekler hem de kadınlar için araç güvenliğini önemli ölçüde artırdı. Dünyanın en güvenli araçlarından bazılarını ürettiği bilinen Volvo, son zamanlarda olası ekstrem bir kaza senaryosu durumunda ne olacağını değerlendirmek için XC40 ile alışılmadık bir çarpışma testi gerçekleştirdi. Kadınlar için rakamlar bir anlam ifade etmese de, daha yeni veya daha büyük araçlar işleri kolaylaştırıyor. Ciddi bir yaralanmaya neden olabilecek kazalardan koruma şansını artırıyor gibi görünüyor.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here