Suzuki Swift Hibrit 2020 Yılının En Çok Satan Hibriti!

0
2395
Suzuki Swift Hibrit

Suzuki Swift Hibrit 2020 yılında Türkiye’de başarılara doymadı. Kendi bulunduğu B segmetin de ve Hibrit motorlu araçlar içerisinde en çok satan ünvanını kazandı. Zor bir başarı hedefini tutturan model iddiasını 2021’de de tam gaz sürdürmek istiyor. Yapılan açıklamalarda Swift modeli için iddialı satış kampanyaları da söz konusu olduğunu görüyoruz. Konuyla ilgili konuşan Suzuki Türkiye Satış ve Pazarlama Direktörü Şirin Yurtseven, “Hibrit otomobiller, Avrupa’da olduğu gibi ülkemizde de dizel araçların en büyük alternatifi konumuna geliyor. Özellikle Swift modelimizin yer aldığı B segmenti hatchback sınıfında, artık dizel otomatik modellerin eski hakimiyetinin olmadığını görmekteyiz. Swift Hibrit, Türkiye pazarındaki en donanımlı ve en uygun fiyatlı hibrit model olmasıyla pazarda dizel modellerin yerini almaya başladı ve kısa zamanda beğeni kazandı” ifadelerini kullandı.

Suzuki Swift Hibrit
Swift Hibrit

Suzuki Swift Hibrit Donanımsal Özellikleri Neler?

Suzuki Swift Hibrit özel olarak üretilen bir araç. Bu yönü ile marka tarihini de adını yazdıran model, markanın ilk hibrit versiyonlu otomobili olarak göze çarpıyor. Bu yüzden marka modele özel ve teknolojik donanımlar eklemeyi ihmal etmemiş görünüyor. Akıllı Hibrit Teknolojisi (SHVS) ile donatılan model Swift Hibrit’te; içten yanmalı motoru destekleyen bir entegre marş alternatörü (ISG) otomobile monte edilmiş.Modelde fiş şarjına gerek duymayan 12 Volt’luk lityum iyon batarya ise oldukça teknolojik özelliklere sahip olarak kendi kendini şarj edebiliyor.. Kendi kendini şarj eden bu hibrit sistem, yakıt verimliliğini daha da artırarak, otomobilin enerji tasarrufunu üst noktalara taşıyor.

Swift Hibrit’in kaputunun altında ise daha fazla yakıt ekonomisi ve daha düşük CO2 emisyon değerleri sunan dört silindirli 1,2 litrelik K12D Dualjet motor yer alıyor. Bu doğa dostu motor 83 PS güç üretirken, kombine edildiği CVT şanzıman sayesinde henüz 2.800 d/d’da 107 Nm torku kullanıma sunuyor. Bu veriler ile hem yakıt tasarrufu hem de performansından kaybetmeyen modelin neden çok sattığı anlaşılıyor. Etkili performansı ve yüksek gaz tepkilerine karşın K12D Dualjet motor; NEDC normuna göre sadece 94 gr/km CO2 emisyon değeri sunuyor. Model şehir içinde 100 kilometrede ortalama 4,1litre karma yakıt tüketimi değerine sahip bu da iddialı bir veri olarak göze çarpıyor. Benzinli modeline kıyasla şehir içi kullanımda yüzde 20’yi aşan yakıt tasarrufu sağlayan Hibrit versiyon yoluna tam gaz devam ediyor.

2. El Otomobil İlanları İçin Tıklayın!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here