En Yüksek Onarım Maliyetlerine Sahip 3 Araç hiç beklemediğiniz markalar. Şimdiden söyleyelim. Şimdiye kadar yapılmış en güvenilir arabalardan birinin şanslı sahibi değilseniz, beş yıldan fazla aracı kullanıyor veya 100.000 km üzerine çıktığınızda, kaçınılmaz olarak tamircileri daha sık ziyaret etmeye başlayacaksınız.

Bazı sorunlar diğerlerinden daha yaygın görülmektedir. Örneğin, En Yüksek Onarım Maliyetlerine Sahip araçlarda bir klima kompresörü veya alternatör, ömrü çok uzun olmayan iki parçadır. Tüketici Raporları, çeşitli otomobillerde ve SUV’larda ne kadar ortak parçanın değiştirilmesinin maliyetini inceleyen bir çalışmanın sonuçlarını açıkladı. Tahmin edebileceğiniz gibi, lüks Alman araçlarında hiç iyi sonuçlar çıkmadı. RepairPal verileri, en kötü sonuçları almışlar doğrultusunda parça başına ortalama bir onarım maliyetini derlemek için kullanıldı.

Audi, BMW ve Porsche Ortak Suçlular

En Yüksek Onarım Maliyetlerine Sahip

En Yüksek Onarım Maliyetlerine Sahip araçların arıza noktalarına değinelim. Klima kompresörü ile başlayalım: ortalama onarım maliyeti 1.211 dolardı, ancak 4.453 dolarlık şaşırtıcı bir maliyetle BMW 750Li yer aldı. Ardından 3.693 dolarla Lexus GS450h ve 3.684 dolarla Mercedes-Benz E400 izledi. Başka bir BMW olan M760i xDrive, alternatörü değiştirmek için 2.669 $ ‘a ihtiyaç duyuyor, sadece Porsche Cayenne (2.810 $) arkasında ve tüm otomobiller için ortalamanın (825 $) çok üstünde.

En Yüksek Onarım Maliyetlerine Sahip

Bir yakıt pompasının değiştirilmesi, tüm arabalar için ortalama 1,135 $ ‘a mal olur, ancak hem Lexus IS F hem de LS460, aynı onarım için 3.700 $’ dan fazla para ödemenizi gerektirecektir. Sıradaki bir diğer kaçınılmaz onarım, makul bir ortalama maliyeti 630 $ olan marş motoru.

En Yüksek Onarım Maliyetlerine Sahip

Bununla birlikte, Audi RS5 bu onarım için çok daha yüksek. 2,708 dolar maliyeti kaydetti ve onu 2,695 dolardan Mercedes-AMG GL63 izledi. RS5 durumunda, marş motoruna erişmek zordur ve bu, fahiş maliyete neden olur.

Zamanlama kayışları ve su pompaları söz konusu olduğunda bazı En Yüksek Onarım Maliyetlerine Sahip araçlardan olan Audiler genellikle çoğundan daha pahalıdır. Listedeki çoğu araç yüksek fiyatlı modeller olsa da, BMW X1, ortalama 140 $ ‘ın çok üzerinde. 541 $’ lık özellikle pahalı bir serpantin kayış değişimi için yeni bir görünüm gerçekleştirdi. Liste ayrıca, diğer modellerle parçaları paylaşmayan daha karmaşık hibritlerin veya düşük hacimli performanslı otomobillerin yüksek onarım maliyetlerine sahip olduğunu ortaya koyuyor.

Öte yandan, 150.000 $ ‘ın üzerinde bir BMW M760i satın alabilen çoğu alıcı muhtemelen 2.669 $’ lık bir alternatör değişim maliyetini düşünmek zorunda kalmayacak. İkinci el bir lüks Alman arabası satın almayı düşünüyorsanız, bu sonuçlar sizi iki kez düşünmenizi sağlayabilir.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here