Jaguar Land Rover: Alüminyum İleri Dönüşüm Girişimi

0
1033
jaguar-land-rover-ileri-dönüşüm
jaguar-land-rover-ileri-dönüşüm

Jaguar Land Rover tarafından karbon emisyonlarını azaltmak için alüminyum ileri dönüşüm girişimi başlatıldı.

Diğer geri dönüştürülmüş kaynaklara ek olarak ömrünü tamamlamış araçların kullanılması, Jaguar Land Rover’ın sıfır emisyonlu üretime yönelik girişiminin bir parçasını oluşturacaktır. Jaguar Land Rover, geri dönüştürülmüş kaynaklardan malzeme elde ederek alüminyum üretiminde karbon emisyonlarını önümüzdeki yıllarda yüzde 26’ya kadar azaltmayı hedefleyecektir.

Yeniden Kullanım, Yeniden Karışım

Jaguar-land-rover-aliminyum
Jaguar-land-rover-aliminyum

Grup içindeki dahili araştırmalar, bu tür kesintilerin geri dönüşüm yoluyla elde edilebileceğini doğruladı. Ömrünün sonuna gelen kutular, şişe kapakları ve eski araçlar, yeni otomobiller için otomotiv sınıfı bir alaşım oluşturulabilir. Çok daha az miktarda ilk kullanım alüminyum ile yeniden kullanılabilir ve yeniden karıştırılabilir.

Eski alüminyum kaynağı bol miktarda bulunuyor. Jaguar, İngiltere ve ABD’de üretilen alüminyumun yüzde 75’inin hala kullanımda olduğunu ve malzemenin geri dönüştürülmesinin, madencilikten hammadde çıkarmaktan yüzde 90 daha az enerji gerektirdiğini söylüyor.

Jaguar Land Rover: Gelişmiş Ayrıştırma Teknolojisi

jaguar-land-rover
jaguar-land-rover

Bu ikinci el alüminyumun çoğu, daha düşük dereceli uygulamalar için yeniden kullanılma eğilimindedir. Ancak JLR, daha yüksek kalitede malzeme elde etmesini sağlayan “gelişmiş ayrıştırma teknolojisi” adını verdiği şeyi kullanması gerekmektedir.

Araştırma, JLR’yi sıfır emisyonlu bir üretim geleceğine yönlendirmek için daha büyük bir hedefin parçası olan grubun Reality Alüminyum Projesi’nin bir parçası olarak geliyor. Geri dönüştürülmüş alüminyum, JLR’nin üretiminde zaten bir rol oynuyor. Eylül 2013 ile Mart 2020 arasında Jaguar’ın ürün yelpazesi boyunca alüminyum yapılar üretmek için 360.000 ton “kapalı döngü hurda” kullanıldı.

Jaguar Land Rover CO2 Etkisinin Azaltılmasını Amaçlıyor

CO2
CO2

Araştırmadan bahseden JLR REALITY Baş Proje Müdürü Gaelle Guillaume, “Bu proje, hurdaya çıkarılan araçlardan birinci sınıf otomotiv sınıfı alüminyumu kurtarmamıza ve benzersiz özelliklerini yeniden kullanmamıza ilk kez izin verdi. Bunun üretim sürecindeki potansiyeli, CO2 etkisinin azalması ve daha da fazla alüminyumu yeniden kullanmamıza yardımcı olmasıdır. ”

 İleri Dönüşümün Farkı ve Amacı Nedir?

ileri-donusum-logo
ileri-donusum-logo

 

Geri dönüşüm, yeni bir şey yaratmak için atıkların yok edilmesini içerirken, ileri dönüşüm atıkları alır ve mevcut durumunda ondan yeni bir şey yaratır. … Geri dönüşüm pratik olsa da ileri dönüşüm oldukça yaratıcıdır ve bitmiş ürünü oluşturmak için çok çeşitli teknikler ve malzemeler içerebilir.

İleri dönüşüm, atıklardan veya istenmeyen öğelerden kullanılabilir bir ürün yaratma veya mevcut bir ürünü bir şekilde değer katacak şekilde uyarlama uygulamasıdır. Geri dönüşümün amacı, atıkları azaltmak ve kaynak kullanımının verimliliğini artırmaktır.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here