Polestar 3 Elektrikli SUV, Jaguar’ın I-Pace’ini Hedefliyor

1
2508
Polestar-3
Polestar-3

Polestar’ın üçüncü modeli, Polestar 3 olarak ismiyle ve yepyeni platformunu yeni Volvo XC90 ile paylaşan elektrikli bir SUV olacak. Elektrikli SUV’lar şu anda revaçta ve Tesla Model X, Audi e-tron ve Jaguar I-Pace gibi markaların rakibi olan Volvo markası Polestar İsveç firmasının göz bebeği konumunda.

Polestar 3, Marka Konvansiyonunu Takip Edecek

Polestar-3-elektrikli-suv
Polestar-3-elektrikli-suv

Serideki üçüncü model şirket konvansiyonunu takip edecek ve Polestar 3 olarak adlandırılacak. 2022’de geldiğinde şirket için benzersiz bir kimlik oluşturmakla görevlendirilen sıfır emisyonlu bir SUV olacak.

Bu amaçla, Polestar ve Volvo’nun büyük otomobiller için yeni SPA2 platformunu kullanan ilk otomobillerinden biri olacak. Ancak daha da önemlisi, Polestar 3 markanın Volvo tasarım ipuçlarından uzaklaşmaya devam edecek. Ayrıca, Polestar’ın tasarım kimliğini oluşturan ilk ürün olacak.

Polestar 3 Precept Consept’den İlham Alacak

polestar-precept
polestar-precept

Tasarım Direktörü Max Missoni, şirketin kısa süre önce ortaya çıkardığı Precept Concept’in geleceklerin güçlü bir göstergesi olduğunu ve Polestar 3 SUV’un bundan büyük ölçüde ilham alacağını açıkladı. Missoni, “Polestar’ın bir sonraki arabası Polestar 3 olacak. Gövde stilinde farklı bir otomobil olan yüksek performanslı bir SUV olacak. Ancak Precept’in o arabada göreceğiniz tasarım dilinin öncüsü olduğunu söyleyebilirim “dedi. Missoni, Precept’in iç mekanı ve bilgi-eğlence sisteminin içeride gelecek olanların bir ön izlemesi olduğunu da doğruladı. “Bu, geleceğimizin oldukça gerçekçi bir ifadesidir” diye vurguladı.

Missoni, Polestar’ın stil açısından Volvo’dan nasıl yavaş yavaş ayrıldığını açıkladı. Tasarım şefine göre, Polestar 1 ağırlıklı olarak 2013’ten itibaren Volvo Concept Coupé’ye dayansa da Polestar 2, yolların bir ayrılığını temsil ediyordu. Bu konuda 3 “bir sonraki büyük adım olacak ve özel görsellerimiz bundan iki yıl sonra nasıl görünebileceğini yansıtıyor’’ dedi. Precept’in tasarım ipuçlarının hepsini olmasa da bir kısmını kullanması ve Jaguar I-Pace’den farklı olarak onları coupé benzeri bir SUV olarak yeniden paketlemesi bekleniyor.

Baskın Şekli Önemli Bir Faktördür

Polestar-3-SUV
Polestar-3-SUV

Araç, aynı mimariye dayalı olarak 2022’de çıkacak olan yeni nesil Volvo XC90’ın tamamen elektrikli versiyonu ile yaklaşık olarak  aynı zamanda gelecek. İki araba aynı şasi ve pil teknolojisini paylaşırken, geçmişte Polestar’ın 3. aracı için 500 km bir menzil söylentisi vardı.

Bununla birlikte, Volvo’nun elektrikli SUV’si sürüş konforunda önemliyken, Polestar versiyonu daha sportif şasi ayarlarına sahip olacak. Missoni, bunun bir performans SUV olacağını iddia ediyor, bu nedenle Polestar 3’ün de daha güçlü bir çift elektrikli motor kurulumu kullanması muhtemel.

Yeni SPA2 platformu, SPA1’in bir evrimidir. Sonraki S60 ve V60’ın yanı sıra daha büyük S90 ve V90 modelleri de dahil olmak üzere otomobillere hitap etmek için tasarlanmıştır. Polestar 2 gibi daha küçük Volvo’lar ve Polestarlar, XC40’ın bu yıl daha sonra çıkacak olan elektrikli bir versiyonunun temelini oluşturacak olan CMA mimarisini kullanıyor.

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here