İkinci El Araç Satışları Artabilir!

2
11094

İkinci el araba fiyatları Dolardan nasıl etkilenir? Dolar 2. el araba fiyatlarını arttırır mı? Peki, dolardan bağımsız olarak ikinci el araç almak imkansız mı…

Geçtiğimiz günlerde Doların Yükselişi 2. El Araba Fiyatlarını Nasıl Etkiler başlıklı bir yazı paylaşmıştık. Şimdi, tam da bu konuyla ilgili yeni bir gelişme var!

İkinci El Araç Satışları Artabilir!

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaptı. Bu açıklamaya göre Türkiye’de 44 ilde Motorlu Araç Satıcıları Federasyonuna bağlı tüm galericiler TL ile ilerleyecek. Pek çok otomotiv sektörü uzmanı, bu durumun ikinci el araç satışlarını arttırabileceğini söylüyor. Detaylar şöyle…

Döviz kuru dalgalanması, hemen her alanda ihtiyaçlarımızı pahalıya karşılamamıza ve alım gücümüzün düşmesine neden oluyor. Bu duruma köklü bir çözüm için tüm ekonomistler “üretim”  sözcüğünün altını çiziyor. Ne ara bu kadar “tüketim” odaklı bir hale geldik konusu da ayrı bir tartışma konusu tabi. Neyse, biz konumuza dönelim: Bir süredir, ABD dolarının ve ona keza EURO’nun TL karşısında hızla artması, özellikle sıfır km araba almayı zorlaştırmıştı. Hatta ODD verilerine göre, geçtiğimiz aylarda Resmi Gazete’den duyurulan Hurda Teşviki Yasası da sıfır km araba alma konusunda yeterince motive edici olamadı.Son bir haftadır artan döviz kuru ise bu konuda işleri iyice zorlaştırdı. Çözüm, üretim ve yerliye odaklanmakta derken bazı kurumlar dövizden bağımsız hareket etme kararı aldı. Bunlardan biri de Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu.

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonuna bağlı oto galerilerden ikinci el araba alırken döviz kurundan etkilenilmeyecek duyurusu yapıldı.

Ücretsiz İlan vermek için tıklayın

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here