İkinci El Araç Fiyatları Düşüşe Geçti

0
718
ikinci el pazarı

İkinci el araç fiyatları düşüşe geçti. Son zamanlarda araç fiyatları hakkında oldukça büyük şikayetler mevcuttu. Bu şikayetlerin ardından sıfır ve ikinci el araç piyasasına yönelik yeni düzenlemeler gelmeye başladı. İkinci el araç piyasasında ise en son yaşanan ÖTV yetkisinin devrinin ve başlatılan denetimlerin ardından durağanlık hakim oldu. Bu konuda ise Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç bazı açıklamalarda bulundu. Erkoç, “Yaz aylarının ve bayramın gelmesi ile birlikte ikinci el piyasası hareketlenmişti. Fakat şu an ikinci el araç piyasası durma noktasına geldi. Bu durağanlıktan dolayı da ikinci el araç fiyatları düşüşe geçti” dedi.

Durağanlık Sebebiyle İkinci El Araç Fiyatları Düşüşe Geçti

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç yazın ve bayramın gelmesinin ardından ikinci el araç piyasasında başlayan hareketliliğin yerini durağanlığa bıraktığını açıkladı. Erkoç, “Durağanlıktan dolayı ikinci el araç fiyatlarında bir miktar düşüş yaşandı.” dedi.

Diğer yandan ise Aydın Erkoç TÜİK verilerine göre bazı değerlendirmelerde bulundu. Buna göre Erkoç, Ocak-Haziran döneminde, geçen yılın aynı dönemine kıyasla pazarda yüzde 35’e yakın bir artış yaşandığını söyledi. Fakat Erkoç, bu artışa rağmen şu anda ikinci el araç piyasasının durağanlaştığını belirtti. Ayrıca Aydın Erkoç, maliyet artışları ve dövizdeki dalgalanmanın sektörü olumsuz etkilediğini vurguladı ve ÖTV indirimi söylentilerinin de tüketicinin beklemede kalmasına yol açtığını dile getirdi. Diğer yandan ise Erkoç, ÖTV indirimi yapılmasını beklemediklerini ve ihtiyacı olanlara araçlarını almaları tavsiyesinde bulundu.

İkinci El Nisan

Yeni Gelecek Düzenlemeler İkinci Elde Mağduriyetin Önüne Geçecek

İkinci el araç piyasası için de yeni bir takım düzenlemeler gelmesi beklenmekte. Bu konuda son açıklanan düzenlemelerden birisi ise yetki belgesinin zorunlu hale getirilmesi. Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç, bu konuda da bazı söylemlerde bulundu. Erkoç, “Yetki belgesinin zorunlu olması önemli bir nokta oldu. İkinci el araç sektörünün sorunlarının giderilmesi için yönetmeliğin bir an önce uygulanması gerek. Gelecek olan bu düzenleme ile birlikte devletin de vergi kaybı önemli ölçüde engellenmiş olacak. Bu sayede de tüketicilerin mağduriyetlerinin önüne geçilebilir” dedi.

Ayrıca Erkoç, ikinci el araç alım-satımı ile ilgisi olmayan kişilerin hiçbir vergi ödemeden araç alıp satmasının piyasayı olumsuz etkilediğini ve fiyat dengesini bozduğunu kaydetti. Son olarak Erkoç, ikinci el araç ithalatına izin verilirse bu sorunların ortadan kalkabileceğini de ekledi.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here