Elektrikli Lamborghini için Açıklama Geldi!

0
1511
Lamborghini logo

Elektrikli Lamborghini için açıklama geldi. Alman otomobil üreticisi Volkswagen’in süper otomobil markası Lamborghini, elektrikli otomobil üretimi konusunda bazı açıklamalar yaptı. Şirket, içten yanmalı motorlar hakkında kesin kararını henüz vermiş değil. Yapılan açıklamalara göre ise Lamborghini, 2030 yılından itibaren içten yanmalı motora sahip araçları canlı tutmak istiyor. Buna göre detayları siz değerli okuyucularımız için derledik.

Elektrikli Lamborghini Otomobillere Tam Geçiş İçin Acelemiz Yok

Alman otomobil üreticisi Volkswagen’in hiper otomobil markası olan Lamborghini, Avrupa’da son yıllarda oldukça popüler hale gelen elektrikli araçlara tam geçiş konusunda aceleci davranmıyor. Çünkü şirket, içten yanmalı motorları terk etmek konusunda oldukça kararsız durumda. Bu konuda ise Lamborghini CEO’su Stephan Winkelmann, bir Alman gazetesine bazı demeçler verdi. Bu demeçlerde ise Winkelmann 2030’dan sonra içten yanmalı motorlu araçları canlı tutmak istediklerini söyledi.

Her ne kadar tüm otomobil üreticileri elektrikli otomobil yarışına girseler de İtalyan firma Lamborghini bu konuda acele etmiyor. Marka, yeni modellerinde küçük hibrit ünitelere yer veriyor. Fakat hala V12 motora sahip araçların üretimine devam ediyor. Görünüşe göre de bundan yakın zaman içinde vazgeçmeyecekler. Bu konuda ise Lamborghini CEO’su Stephan Winkelmann, içten yanmalı motorları ne zaman bırakacaklarına dair hızlı karar vermek zorunda olmadıklarını söyledi.

Lamborghini-Huracan-STO

Henüz 1 Senemiz Daha Var

Avrupa’da başlayan elektrifikasyon süreci ile ilgili Lamborghini aceleci davranmıyor. İtalyan üreticinin CEO’su Stephan Winkelmann ise bu konuda açıklamalar yaptı. Winkelmann ”Açıkçası ne zaman bırakacağımıza karar vermek çok zor. Avrupa Parlamentosu bu yılın başlarında 2035 yılına kadar içten yanmalı motorlu araç üretimini yasaklamaya karar verdi. Bizim gibi küçük otomobil şirketlerinin ise fazladan bir senesi daha var. Bu yüzden şu an karar vermemize gerek yok.” dedi.

Lüks Markalar Elektrikli Araçlara Sıcak Bakmıyorlar

İçten yanmalı motorlara devam etmek isteyen tek marka Lamborghini değil. Lamborghini haricinde; Ferrari, Aston Martin ve McLaren da elektrikli araçlara tam geçiş için pek ılımlı değiller. Çünkü şirketler, içten yanmalı motorların sağladığı yüksek performansı kaybetmek istemiyorlar. Bu sebepten de elektrikli araçlara pek sıcak bakmıyorlar.

Tüm Satılık Lamborghini İlanlarını İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here