hyundai geri çağırma

Hyundai, Santa Fe Sport, Elantra, Kona ve Veloster’ı içeren iki yeni geri çağırma ile artan yangın riski olan model listesine daha fazla potansiyel olarak etkilenen araçlar ekledi. Dünya geneline bakıldığında özellikle ABD’de potansiyel olarak etkilenen toplam araç sayısı 277.045’tir.

Hyundai Geri Çağırma Haziran Ayında Başlayacak

İlk geri çağırma, NHTSA’ya göre potansiyel olarak etkilenen 151.205 ünite ile 2013–2015 Santa Fe Sport crossover içindir . Frenleme sistemindeki, fren sıvısının ABS modülüne sızmasına neden olmaktadır. Muhtemelen bir elektriksel kısa devre ile sonuçlanabilecek kusurdan kaynaklı olduğu düşünülmketedir. Bu durum motor yangını riskini arttırmaktadır. Bu modellere sahip kişiler Haziran ayında bilgilendirilecektir. Bu noktada bayiler gerekirse belirtilen tarihe kadar ABS modülünü incelemeye ve değiştirmeye başlayacak.

Diğer Modeller İse Sedan Otomobiller

İkinci geri çağırma , 2019–2020 Hyundai Elantra, 2019–2021 Kona ve 2.0 litrelik sıralı dört motorla donatılmış 2019–2021 Veloster modelleri dahil olmak üzere toplam 125.840 aracı etkiledi . Bu motorlarda uygun olmayan şekilde ısıl işlem görmüş piston yağı halkaları mevcut. Bu da yağın sıcak egzoz bileşenlerine sızmasına neden olabilmektedir. Etkilenen araçların sahipleri Haziran ayında bilgilendirme alacaklardır. Bayiler ise belirli durumlarda motoru değiştirmeye hazırlanacaktır. Tüm bunlar kusurlu ürün garanti kapsamında yapılacağını düşünüyoruz.

İki Koreli otomobil üreticisi benzer sorunlar için yüz binlerce aracı geri çağırdıklarından, bu son geri çağırmalar Hyundai ve Kia’nın son zamanlardaki sıkıntılarına katkıda bulunuyor. Çok sayıda Hyundai , Genesis ve Kia modeli , benzer potansiyel fren hidroliği ve elektriksel kısa devre sorunları nedeniyle geri çağrıldı. Aracınızın etkilenip etkilenmediğini görmek için NHTSA geri çağırma sitesini kontrol edebilirsiniz .

2. El Satılık Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here