2021 Hyundai Santa Fe SUV yalnızca yeni bir görünüm ve özelliklerden faydalanmakla kalmıyor. Motorları da eskisinden daha güçlü ve verimli.

♦Hyundai Santa Fe, 2021 için tasarım ve güç aktarma organı güncellemelerini barındırıyor.

♦Yeni temel motor ve isteğe bağlı turbo-dört öncekinden daha güçlü ve seriye bir hibrit katılıyor.

♦Geleneksel Hyundai Santa Fe modelleri yıl sonuna kadar satışa sunulacak ve hibrit önümüzdeki yılın başlarında satışa sunulacak.

2021 Hyundai Santa Fe İçin Güncellemeler Tasarımla Sınırlı Değil

2021-hyundai-santa-fe-yenilikler
2021-hyundai-santa-fe-yenilikler

Hyundai, bu yılın başlarında 2021 Hyundai Santa Fe’nin yeni yüzünü gösterdi, ancak güncellemelerin yüzeyde daha derinlere indiği ortaya çıktı. Orta boy SUV ayrıca iki yeni benzinli motor, yeni özellikler ve bir hibrit varyant ekliyor. Gaz versiyonları ilk olarak bu yılın sonunda gelecekken, hibrit 2021’in başlarında çıkacak ve sonunda bir plug-in-hibrit Santa Fe de takip edecek.

Sunulan Yeni Motorlar

2021-hyundai-santa-fe-hibrit-motor
2021-hyundai-santa-fe-hibrit-motor

Yeni temel motor, 191 beygir gücü ve 181 lb-ft tork ile 2.5 litrelik sıralı dörtlü, eski 2.4 litrelik motora göre 6 hp ve 3 lb-ft iyileştirmelerdir. Sekiz ileri otomatik kullanılır ve önden çekiş ile standart olarak gelir (isteğe bağlı dört tekerlekten çekiş ile birlikte). Hyundai, yeni motorun toplam 26 mpg’ye kadar 1 mpg’lik bir eğim sağlayacağını söylüyor.

İsteğe bağlı turbo motor daha da önemli bir güncellemedir; yeni turbo 2.5 litrelik sıralı-dört, eski 2.0T’den önemli ölçüde daha fazla güç sağlar. 277 beygir gücü ve 311 lb-ft tork, spesifik olmak gerekirse, 42 hp artış ve 51 lb-ft. Ekstra hırıltıya rağmen, bu motorun 25 mpg’ye kadar birleşik yakıt ekonomisi artışı sağladığı da söyleniyor. Şanzıman, sekiz vitesli çift kavramalı bir otomatiktir ve 2.5T ayrıca standart önden çekiş ve isteğe bağlı dört tekerlekten çekiş ile birlikte gelir.

Yeni Motorların Verimlilik Tahminleri

hyundai-santa-fe
hyundai-santa-fe

2021 Hyundai Santa Fe hibrid, 178 hp turboşarjlı 1.6 litrelik sıralı dördü, altı ileri otomatik ve 59 hp elektrik motoruyla birleştiriyor. Toplam güç 225 hp olup gaz motoru seçeneklerini ikiye böler. Hyundai henüz verimlilik rakamlarından bahsetmiyor, ancak birleşik EPA tahmininin 30 mpg aralığının ortalarında bir yere düşmesini bekliyoruz. Bir plug-in hibrit, yolun biraz daha aşağısındadır ve bir miktar tamamen elektrikli sürüş menzilini etkinleştirmek için daha büyük bir batarya paketine sahip olmalıdır.

İkincil el Arazi, SUV, Pick-up ilanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here