Hyundai Elektrikli IONIQ 5’in çevreci iç mekanını tanıttı. Hyundai 23 Şubat’taki dünya prömiyerinden önce tamamen elektrikli Ioniq 5’in içini önizleyen iki teaser görüntüsü yayınladı. Bu görüntüye göre Hyundai elektrikli Ioniq 5’in iç mekanının oldukça çevre dostu olduğunu söyleyebiliriz. Hatta oldukça iyi tasarlanmış kullanışlı ve kaliteli bir iç mekan profili çizilmiş.

Hyundai Elektrikli Ioniq 5’in Çevre Dostu İç Mekanı

Ioniq 5, Güney Koreli otomobil üreticisinin iç mekanı en üst düzeye çıkarmasına olanak tanıyan, düz bir bataryaya sahip olan Elektrik Küresel Modüler Platformunu (E-GMP) temel almıştır. Ioniq 5, E-GMP platformu üzerinde oluşturulmuş Hyundai’nin ilk bataryalı elektrikli aracıdır.

Bu teaserlarda gösterilen Ioniq 5’in iç tasarımının ilgi çekici bir yönü yenilikçi orta konsoldur. Hyundai konsola ‘Evrensel Ada’ adını veriyor. Hyundai araçtaki bu platformun ileri geri kayabilme özelliğine sahip olduğunu söylüyor. Ek olarak, sürücü ve ön yolcu koltukları, yolcuların araçları şarj edilirken rahat olmalarına olanak tanıyan bacak destekleri ile donatılmıştır.

Hyundai Elektrikli Ioniq 5'in Çevre Dostu İç Mekanı

Koltuklardan bahsetmişken, keten tohumundan bitkisel yağ ekstraksiyonları ile boyanmış ve eko-işlenmiş deri ile kaplanmıştır. İç mekanın diğer alanları arasında, şeker kamışı biyo bileşenleri, yün ve poli iplikler ve geri dönüştürülmüş PET plastik şişelerden yapılmış kumaşlar kullanılmış. Aynı zamanda iç mekanda kullanılan bu kumaşlara ek olarak sürdürülebilir liflerden elde edilen tekstiller ile tamamlanmış unsurlar yer alıyor. Ek olarak, gösterge paneli, düğmeler, direksiyon simidi ve kapı panelleri gibi yüzeylerde kolza çiçekleri ve mısırdan elde edilen yağ içeren bir poliüretan biyo boya kaplaması bulunur. Tüm bunlar kulağa oldukça hoş, doğal ve kaliteli geliyor.

Hyundai Global Tasarım Merkezi’nin kıdemli başkan yardımcısı ve başkanı SangYup Lee, “IONIQ 5, müşterilerin yeni EV döneminde neler bekleyebileceklerine iyimser bir bakış sunan bir tasarım beyanıdır.” dedi. Ayrıca Lee, “Uzun dingil mesafesi, yeni bir uzay boyutuna çevrildi. Bu özel alanı, evinizden uzakta evinizi yeniden şarj etmek için mükemmel bir yer olarak tasarladık.” açıklamalarını ekledi.

Hyundai Avusturya tarafından 2020’nin sonlarında sızdırılan teknik özellikler, Ioniq 5’in iki elektrikli motora, dört tekerlekten çekişe sahip olacağını bildirdi. Bu motor araca 309 hp (313 PS) güç sağlayacak. Crossover 5,2 saniyede 96 km / saate (60 mil / saat ) ulaşabilmeli ve WLTP döngüsünde yaklaşık 450 km (280 mil ) seyahat edebilmelidir.

İkinci El Hyundai İlanları

0 Km Hyundai Araç İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here