Son zamanlarda, Covid-19 pandemisinden kaynaklı güvenlik protokolleri ile birlikte otomobil endüstrisini şekillendiren ve bu şekilde ortaya çıkan bir dizi yıkıcı etkeni bu yazıda açıklayacağız.

Otomotiv endüstrisi atılım yapıyor ve dijital teknolojiler, iş modelleri bozarak kitlesel dönüşüm aracı haline geliyor. Akıllı mobilite hizmetlerinin yanı sıra yüksek teknolojili bağlantılı, otonom ve elektrikli araçlara yönelik artan müşteri talebi, bu dönüşümü yönlendiriyor.  Sonuç olarak, etkilerin büyük bir kısmı, 2020’de otomobil endüstrisini sert hava koşullarına iten Covid-19 salgınına da işaret ediyor.  Kilitlenen ülkeler ve salgın protokolleri takip eden insanlar ile otomobil endüstrisi pazarı bir süre durgunlaştı. Ancak, normale göre, insanların araba satın alma konusunda farklı bir zihniyet ve beklentileri oluştu. Sektör ayrıca benzeri görülmemiş bir ölçekte yeni teknolojileri benimsiyor. Otomobil endüstrisi bu temel yeniden yapılanmayı şekillendirme fırsatı buldu. Bu yazıda size otomobil endüstrisini şekillendiren yıkıcı trendlerin bir listesini vereceğiz.

Otomobil endüstrisini şekillendiren ilk 10 yıkıcı trend

Otomobil endüstrisini şekillendiren 10 yıkıcı trend

10Yenilikçi bir zihniyete geçiş

Mevcut ekolojik, sosyal ve teknolojik trendler, yenilikçi üreticileri tüketicilere motorlarla çalışan tipik bir metal kutudan çok daha fazlasını sunmaya teşvik ediyor. Otomobil üreticileri, sadece yolda iyi olma amacına hizmet etmekle kalmayıp aynı zamanda yüksek teknolojiye sahip kapalı bir alana da hizmet eden otomobiller üretmeye ilgi gösteriyor. Uzun yıllar boyunca, otomobil üreticileri, ölçeğe göre daha verimli hale gelmek için büyük ölçüde üretimi geliştirmeye odaklandılar. Gelecek, aracın rolünü yeniden tanımlamakla ilgilidir.

9Son teknoloji üretimde artış

Yenilik, sadece bir bölgedeki araçların üzerindeki tesisleri iyileştirmek değildir. Modern teknolojiler, otomobil endüstrisinin otomobil üretme biçimini de yeniden şekillendiriyor. Böyle bir çığır açan teknoloji, aracın parçalarını yapmak için 3D baskı kullanıyor. Katmanlı üretim veya 3D baskı, mükemmel bir ürün inovasyonu kaynağıdır. Metal 3D baskı şimdiden ana akım haline gelmeye başladı.

8Çevre dostu araçlar arıyor

Çevre dostu araçlar arama arayışı insanlar arasında artıyor. Yeşil dünya, geniş ilgi gören yeni bir kavramdır. Son zamanlardaki orman yangını ve buzul erimesi olayları, insanları iklim değişikliğine odaklanmaya teşvik etti. Bundan böyle insanlar karbon emisyonunu en aza indirmek  için elektrikli araçlara yöneliyorlar.

7Lüks kamyonlara artan talep

Çoğu insan kamyonları arazi sürüşü ve zorlu işlerle ilişkilendirir ama bunlar geçmişte kaldı. Yıllar geçtikçe kamyonlar, tüketicilerin bir statü sembolü olarak lüksü satın almayı tercih etmesiyle bundan daha fazlası haline geldi. Lüks kamyonlar, güce ek olarak, ekstra çekme yetenekleri, geniş oturma, panoramik sunroof gibi seçenekler sunar. Ayrıca arka koltuk dokunmatik ekran eğlencesi, gelişmiş güvenlik özellikleri ve konforu ve stili en üst düzeye çıkaran motorlu bagaj kapağı ve marşpiyeller gibi özelliklere sahiptir.

6Y kuşağı satın alma alışkanlıklarında artış

Birçoğu Y kuşağının araba satın almadığını düşünürken, veriler farklı bir hikaye anlatıyor. Yalnızca 2018’in ilk çeyreğinde, Y kuşağı aynı dönemde %6,45 büyüme ile Kuzey Amerika otomobil endüstrisindeki tüm yeni araba satışlarındaki büyümeyi gözle önüne serdi. Bu, o zamandan beri büyük ölçüde arttı ve daha fazla Y kuşağı, iş değiştirme, evlenme veya çocuk sahibi olma gibi yaşamı değiştiren olaylar tarafından tetiklendiğinde araba satın almaya başladı.

5Araba satın almadan önce çevrimiçi araştırma yapmak

Cep telefonları günlük yaşamın bir parçası haline geldiğinden, insanlar istedikleri her şeyi çevrimiçi arama alışkanlığı edindiler. Rutin, araç satın alma seçeneğini yedeklemedi. Bir rapor, on otomobil alıcısından sekizinin araç satın alma süreçlerinin bir parçası olarak çevrimiçi kaynakları kullandığını ortaya koyuyor. Tüm çevrimiçi kaynaklar arasında, otomotiv pazar yerleri, hem yeni hem de eski alıcıların %77’si tarafından kullanılan en popüler kaynak oldu.

4Kişisel hareketliliğin artan şekilde benimsenmesi

Covid-19 salgınından önce, aynı ofiste çalışan ve yakın bölgelerden çalışanlar araba paylaşımı yapıyordu. Metropol şehirlerdeki ofis çalışanlarının çoğu, trafiği atlamak için toplu taşıma modunu tercih etti. Ancak pandemi rehberleri buna son verdi. Halihazırda, insanların %56’sı kişisel araçlarını halka açık veya ortak bir ulaşım şekli yerine kullanmayı seçmiştir. Bunun araç talebini artırması bekleniyor.

3Bağlı otomobil konseptini beklemek

Teknoloji geliştikçe insanlar, arabaları dış dünya ile birbirine bağlamak için bağlantılı arabalar konseptiyle özetlenen yenilikçi bir çözüm bekliyorlar. Terim iki kavramı temsil eder. Biri, araçların ulaşım altyapısı ile ağ oluşturması olan arabalar arasındaki bağlantı için geçerlidir.  Öte yandan, bu terim aynı zamanda araç yolcularının dış dünya ile ağ kurmasını da kapsar. Gelecekte, yolculuk sırasında iletişim kurabilecek, çalışabilecek, internette gezinebilecek veya multimedya hizmetlerine erişebilecekler.

25G ile sektörü güncelleme

Otomobil üreticileri, yeni nesil telekomünikasyon ağları için büyük müşteriler olacak ve 5G’ye yapılan yatırımları haklı çıkarmaya yardımcı olacak. 5G’nin geliştirilmesi, araçlardan ev cihazlarına kadar her şeyi bağlamayı vaat ediyor. Bununla birlikte, olağanüstü bir yatırım gerektirecek ve telekom endüstrisi, 5G’nin inovasyonlar yoluyla karlı olup olmayacağı ve nasıl kolaylaştıracağı konusunda anlaşmaya çalışıyor. Pazar araştırması, 5G’nin 2025 yılına kadar 1,2 milyar bağlantıyı oluşturacağını ve dünya nüfusunun yaklaşık üçte birini ve 30 milyon 5G özellikli bağlantılı aracı kapsayacağını gösteriyor.

1Nesnelerin İnternetinin Kabulü

Otomobil endüstrisinde IoT, araçlar, araçlar ve altyapı bileşenleri arasında güvenli iletişim sağlar. Teknolojinin daha iyi filo yönetimi ile yol güvenliğini artırması, trafik sıkışıklığını çözmesi ve kirliliği ve enerji harcamalarını azaltması bekleniyor.

2.El Elektrikli Araç İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here