Honda‘nın Tokyo merkezinden yapılan açıklamaya göre Honda’nın CEO’su Takahiro Hachigo istifa edeceği ve yerini yeni CEO olarak 1 Nisan2021’den itibaren Japon otomobil üreticisinin, araştırma ve geliştirme kolu başkanı Toshihiro Mibe’nin alacağı açıklandı.

Hondanın CEOsu Takahiro Hachigo İstifa Edecek
Toshihiro Mibe

59 yaşındaki Toshihiro Mibe, 1987 yılından beri Honda ile çalışmaktadır. Yapısal reformları gerçekleştirmek için Hachigo ile birlikte çalışarak 2019’da Honda’nın Ar-Ge biriminin başkanı olmuştur. Mibe’nin atanması, Honda’nın tamamen elektrikli otomobiller alanında yetişmek için yarıştığı Tesla, Apple ve Amazon gibi yeni girenlerin ve teknoloji devlerinin rekabeti ile karşılaştığı zamanda gelmektedir. Geleneksel olarak yakıt tasarruflu içten yanmalı motorları ile tanınan Honda, geçtiğimiz Ağustos ayında seri üretim elektrikli Honda E’yi satışa sunmuştur. Ayrıca Mibe ve Japon otomobil üreticisi, 2030 yılına kadar envanterindeki araçların 3’te 2’sinin elektrikli olmasını planlamaktadır.

Hondanın CEOsu Takahiro Hachigo İstifa Edecek

CEO olarak geçirdiği altı yıl boyunca Hachigo, otomobiller ve motosikletler için bazı işlemleri birleştirerek araç geliştirme sürecini basitleştirmeye çalıştı. Ayrıca Honda’nın model serisini düzene sokarak, yurtiçi ve yurtdışındaki fabrikaların maliyetlerini düşürdü. Ayrıca Hachigo, General Motors ile yaptığı ortaklığın sonucunda elektrikli otomobil ve otonom sürüş teknolojilerini geliştirmiştir. Ayrıca elektrikli araçlara olan olumlu tavırları ile bilinen Hachigo ve sıfır emisyon teknolojisine odaklanmak için geçen yıl Honda, 2021 sezonunun sonunda FIA Formula 1 Dünya Şampiyonası’na motor tedarikçisi olarak katılmayı bırakacağını söyledi. Honda’nın CEO’su Takahiro Hachigo İstifa edeceğini söylemesinin ardından şirketin elektrikli araçlara olan tutumunda bir değişiklik olmayacağı düşünülmektedir.

İkinci El Honda İlanları

İkinci El Otomobil İlanları

Hondanın CEOsu Takahiro Hachigo İstifa Edecek

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here