Güvenlik konusu, motosiklet sürücülerinin en büyük sorunlarından biridir. Motosiklet firmalarının sürücü güvenliğini en aza indirmek için ürettikleri motosikletlere ekstra güvenlik donanımları eklemektedir. Motosiklet endüstrisi yıllar içinde geliştirdiği koruma ekipmanları ile sürücülerin, güvenlik sorununu en aza indirmeyi başarmaktadır. Motosiklet sürücülerinin güvenlik ve koruyucu ekipman sorununu en aza indirmek için BMW güvenlik kafesli motosiklet modelini hayata geçirmeyi hedefledi. Motosikletlerin güvenlik konusundaki en önemli örneği; Goldwing serisinin, Honda mühendisleri tarafından geliştirilen hava yastığına sahip olmasıdır.

BMW Güvenlik Kafesli Motosiklet GeliştiriyorDuyurulara ve fotoğraflara göre BMW’nin yeni çalışması, bir dönem ürettiği C1 adlı scooter modeline benzemektedir. BMW’nin yeni çalışması ile C1 scooter modelini kıyasladığımız zaman aralarında tek fark olduğu ortaya çıkmaktadır. C1 scooter modelinin, üst gövdesi kapalı olmaktadır. BMW’nin yeni çalışma modeli, C1 scooter modelinden farklı olarak, sürücünün sırtının ve başının etrafında boru şeklinde bir takla kafesi bulmaktadır. Bu sayede BMW’nin tavan modelinden vazgeçtiği anlaşılmaktadır. BMW Güvenlik Kafesli Motosiklet Geliştiriyor

BMW güvenlik kafesli motosiklet geliştiriyor olması, aklıma bazı soru işaretlerini getirmektedir. Öncelikle güvenli kafes sistemi, alıştığımız motosikletler ile uyumlu olacak mı? Ya da hangi modellerin altyapısında üretilebilecek? Gibi sorulara cevap bulunamamaktadır. Fakat ortaya çıkacak yeni motosikletin, BMW’nin ilk denemesi olan C1 scooter modeli benzer olacağını düşünüyorum. Ayrıca üretilecek motosikletin, gidon tasarımının kafese doğru yaklaştırılması ve motosikletin chopper/ cruiser modellerine benzerlik gösterecektir.

Motosiklet Endüstrisinde Güvenlik Algısı Değişiyor mu?

Öncelikle kafes modelindeki motosikletler daha önceki yıllarda denenip, başarısız olmuştur. Bunun başlıca sebebi; o yıllardaki teknolojinin yeterli olmaması ve üretilen modellerin güçsüz, verimsiz olmalarından kaynaklanmaktadır. Eğer motosiklet firmaları etkili ve motosikletin temel sürüş dinamiklerini bozmayan modelleri çıkarabilirse, Motosiklet endüstrisinde güvenlik algısı değişecektir.

İkinci El BMW Motosiklet İlanları

İkinci El Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here