Görev Belgesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

0
1466
Görev Belgesi Başvurusu Nasıl Yapılır

Görev Belgesi Başvurusu Nasıl Yapılır? Tam kapanma ile beraber muafiyet kapsamına girmeyen işletmeler, çalışanların çalışma izni başvurusu yapması ile faaliyetlerini sürdürecek. E-Devlet üzerinden yapılan başvurular yoğunluk nedeniyle vatandaşların endişe duymasına neden oldu. E devlet içişleri e-başvuru sekmesinden gerçekleştirilen işlemlerde yoğunluk ara ara azalsa da kullanıcılar şikâyetçi. Peki sistem kilitlenmesi durumunda farklı bir alternatifimiz var mı? Görev Belgesi Başvurusu nasıl yapılır?

Görev Belgesi Başvurusu

Belgeyi E-Devlet Yerine Elle Doldurup İmzalatabilirsiniz

Çalışanlar işlerine devam etmek için muaf tutulan (fabrika/imalathane çalışanları) işletmelerde çalıştıklarını simgeleyen görev belgesini e devlette yoğunluk olması durumunda çalıştıkları işletmeden temin edebilir ve yetkili kişilere imzalatarak yasaktan muaf olur. İşletmeden temin edilen kağıtta işletme sahibinin adıyla Sizin isim ve soy isminizi yazıp “Bu kişi benim SGK kaydıyla çalışanımdır. Bunun suistimalinden ben sorumluyum” diye yazı yazmalı. Gereken imzalar atıldıktan sonra evrak resmiyet kazanır.

İçişleri Bakanlığı Görev Belgesi Düzenleme Genelgesi Yayınladı

Buna ek olarak İçişleri bakanlığı işe gitmesi gereken vatandaşlarımız için “Görev Belgesi düzenleme” Genelgesi yayınlandı. Ayrıca kamu da çalışan vatandaşlarımız içinde Kamu personeli görev bildirim belgesi düzenlenmeye alındı.

 

Görev Belgesi Başvurusu Elle Doldurulabilir 

E devlet çalışma izni belgesi örneğinde olduğu gibi sistemde kaynaklanan olası bir yoğunluk nedeniyle bir defaya mahsus 3 gün geçerli olacak şekilde Görev Belgesi Başvurusu formunu içişleri bakanlığı resmi sitesinden indirip el ile doldurabilirsiniz. Sonrasında işyeri yetkilisinin imzası ile aynı şekilde yasaktan muaf olursunuz.

Belge üzerinde kişinin kimlik bilgileri dışında çalışma süresi/zaman dilimi, işyeri ve ikamet adresi, varsa kullanacağı servis ya da araç plaka bilgisi de yer alacak.

E- Başvuru yöntemi ile ya da sistemde yaşanan bir aksaklık nedeniyle elle doldurulan belgeler çalışan ve firma yetkilisinin altına imza atması sonucu bazı şeyleri kabul etmesini sağlar. Firma yetkilisi çalışanın kendi bünyesinde sokağa çıkma yasağında belirli saatler aralığında çalışması gerektiğinin bilgisinin doğrulundan haberi olur. Hakkında görev belgesi düzenlenen kişiyse kendisi ile ilgili bilgilerin doğruluğundan ve sokağa çıkma kısıtlaması sırasında muafiyet nedeni ile buna bağlı olarak zaman ve güzergahla sınırlı davranmaktan sorumlu olacak.

Herhangi bir denetim olması durumunda Görev Belgesi Başvurusunu göstermek mecburi olacak. Bu kurala uymayan ve belgeyi göstermeyen vatandaşlar cezai işlem uygulanacak. Sokağa çıkma yasağı nedeniyle izin belgesi olmadan dışarıda olanlara polis ekipleri 3 bin 150 TL idari para cezası veriyor. Yasağa takılmak için görev belgesi almak zorunda.

Görev Belgesi Başvurusu

Tüm Belgelerin Geçerliliği 2 Mayısta Sona Erecek

Muafiyet tanınan iş yerlerinde çalışan vatandaşların aldığı tüm belgelerin geçerliliği 2 Mayıs 2021 Pazar günü saat 24.00’te sona erecek.

Otomobil Fabrikaları Açık Olacak

Otomobil fabrikalar üretim, imalat kapsamında olduğu için üretimde herhangi bir aksama olmayacak. Otomobil galerileri bu alanda faaliyet göstermezken araç muayene istasyonları, çalışanları ve randevu almış müşterileri yasaktan muaf olacak.

Görev Belgesi Başvurusu

İkinci El Otomobil İlanları

Trink Sat

Seyahat İzin Belgesi Genelge Haberi İçin Tıkla! 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here