E-Devlet Çalışma izin belgesi nasıl alınır sorusu tam kapanma dönemine girmemizle beraber çok sık sorulmaya başlandı. Bütün işletmelerin maddi anlamda zorluk yaşadığı bu dönemde bazı işletmelerin çalışmaya devam etmesine olanak tanınıyor.

Sokağa çıkma yasağından muaf tutulan ve Tam kapanma kapsamına girmeyen işletmeler çalışanların E-Devlet çalışma izin belgesi alması ile faaliyetlerini sürdürecek. E-Devlet çalışma belgesi elinde olan vatandaşlar herhangi bir yaptırım ile karşı karşıya kalmayacaklar. Dilerseniz E-devlet çalışma izni belgesi nereden alınır ve nasıl alınır beraber inceleyelim.

E-Devlet Çalışma İzin Belgesi

Bakanlığın Twitter’da çalışanların E-devlet çalışma izni belgesi alması için gereken hazırlıkları yaptıklarını açıkladı. Bakanlık sitede meydana gelen herhangi bir yoğunluk ile tedirgin olmayıp endişe duymamamız gerektiğini dile getirdi.

Tam kapanma kapsamında işlerine devam edecek olan vatandaşların görev yaptığına delil niteliği taşıyan belgeleri 2 mayıs Pazar günü 24:00’a kadar geçerliliğini koruyacak. Sitede yaşanan yoğunluk uzun sürerse formun elle doldurulup firma yetkilisi tarafından imzalanması yeterli olacaktır. Bu sayede işletmeniz faaliyetlerini yerine getirecektir.

Çalışma izni belgesi başvurusunda bulunan kişilerin sosyal güvenlik numarasına göre çalışmakta olduğu işyeri sicil numarası tespit edilecek. Sonra işletmenin muafiyet kapsamında olup olmadığı tespit edilecek. Otomatik ve anlık olarak yapılan sorgulama neticesinde uyumluluk tespit edilirse belge düzenlenecek.

E-Devlet Çalışma İzni Belgesi Nasıl Alınır?

29 Nisan Saat 19:00 itibariyle tam kapanma başladı. Yasaklardan muaf olan iş yerlerinde çalışan vatandaşlar Çalışma izin belgesi E başvuru yapmak zorunda. İşletmenin neden muaf olduğu, işletme adresinin neresi olduğu ve çalışma saatleri doğrulanması gerekiyor. Çalışma izni belgesi doğrulandıktan sonra bir sorun kalmayacak. Şimdi çalışma izni alma adımlarına geçelim.

  • E-Devlet’e TC kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapınız.
  • Arama Kısmına İçişleri Bakanlığı/ E-Başvuru Yazıyoruz. Sonra Çalışma izni belgesi sorgulama için yeni başvuru yapma kısmına tıklıyoruz.
  • Daha sonra ekranda ilgili seçeneği tıklıyoruz.
  • Başvuru türü kısmında, Çalışma Muafiyet İzin İşlemlerini seçiyoruz. Alt başvuru türünde Çalışma Muafiyet İzin Belgesi Verilmesi seçeneğini işaretliyoruz.
  • Son olarak Gerekli kişisel bilgileri doldurup başvurumuzu yapıyoruz.

Peki Çalışma İzni Galerileri Nasıl Etkiliyor?

İçişleri bakanlığı genelgesinde tam kapanma ile faaliyet gösteren işletmeler listesi yayınladı. Faaliyet göstermesi beklenen işletmeler ve Muaf olan faaliyet alanları arasında Otomobil galerileri yer almıyor.

Araç Muayene İstasyonları Açık Olacak

Muayene istasyonları ve buralarda çalışan personel faaliyetlerini yerine getirebilecek. Araç muayene randevusu bulunan taşıt sahipleri de yasaktan muaf olacak.

İkinci El Otomobil İlanları

Trink Sat

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here