Seyahat izin belgesi ile ilgili yeni bir genelge yayınlandı. 30 Nisan itibari ile seyahat izin belgesi konusunda ki bir kaç yeni düzenleme ile ilgili sizleri bilgilendirmek istedik.

Tam kapanma dönemine girmemiz ile birlikte 18 gün boyunca sürecek olan sokağa çıkma yasağından muaf olan ve ya olmayan kişilerin akıllarında pek çok soru birikmiş durumda.

Tam kapanma döneminin başlaması ile beraber sürekli yeni genelgeler ile bu dönemin kuralları da netlik kazanmış oluyor.

Seyahat İzin Belgesi

1Seyahat İzin Belgesinde Son Gelişmeler Neler?

Bugün açıklanan yeni bir genelge ile 81 ilin valiliklerine gönderilen ek belge ile bir kaç meslek dalı için geçerli olmak üzere izin belgesi muafiyeti getirilmiş oldu.

Uygun şartları yerine getiren kamu personelleri ve sporcular için seyahat izin belgesi muafiyeti kolaylığı getirildi.

Kimlik kartı ve görev belgesi olan kamu görevlileri ve sporcular seyahat izin belgesi ibraz etmeden şehirler arası yolculuklara çıkabilecek.

Genelge ek belgesinde açıklama şu şekilde yapılmış;

”Genelge kapsamında; zorunlu bir kamusal görevin ifası için kurumlarınca görevlendirilmiş olan kamu görevlilerinin yanı sıra profesyonel spor müsabakaları ile yurt içi ve yurt dışı müsabaka ve kamplara katılacağına yönelik ilgili federasyonlarınca belge düzenlenmiş olan milli sporcular, yöneticiler ve diğer görevlilerin (hakem, gözlemci, temsilci vb.) her türlü vasıtayla yapacakları şehirlerarası seyahatlerde kimlik kartı ve görev belgesinin ibrazı yeterli olacak. Ayrıca seyahat izin belgesi istenilmeyecek.

Toplu ulaşım araçlarıyla (uçak, tren, otobüs vb.) yapılacak seyahatlerde toplu ulaşım faaliyetlerinde bulunan işletme veya firmalar tarafından bu hususa ilişkin kontrol sağlanacak.

Kimlik kartı ve görev belgesi düzenlenmiş olan kişilerin (ayrıca seyahat izin belgesi istenilmeden) toplu ulaşım araçlarına kabulleri sağlanacak.

Kolluk kuvvetlerince yürütülecek denetim faaliyetlerinde şartları tutan kamu görevlileri, sporcu, yönetici ve diğer görevlilerinin şehirlerarası seyahatlerine izin verilecek ve seyahat izin belgesi istenmeyecek.

Bu esaslar doğrultusunda Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27’nci ve 72’nci maddeleri uyarınca İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulları kararları ivedilikle alınacak.

Uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmeyecek ve mağduriyete neden olunmayacak”

2Tam Kapanma Döneminde Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Özellikle evlerde kalmaya özen göstermemiz gerektiği çok kriter bir dönemi hep beraber yaşıyoruz.

Bu dönemde özellikle komşu ziyaretlerine kesinlikle gitmemek önemli bir konu. Buna ek olarak ev içinde çalışan bireyler var ise mutlaka kendini izole etmesi, en azından evdeki diğer bireyler ile sosyal mesafeli yaşaması gerektiği bir dönemdeyiz.

Çalışmak zorunda olan insanların hala corona virüs olma ve bulaştırma riski devam ediyor.

Bu sebeple evlerde artabilecek bulaşma riskini minimum düzeylerde tutmak gerekiyor.

Alışverişleri olabildiğince sakin ve kalabalığın olmadığı zamanlarda yapmakta oldukça önemli.

Özetle insanlarla olan temasımızı sıfıra yakın şekilde azaltmak bu dönemin en önemli kriteri olarak bir zorunluluk haline gelmiş durumda.

TRİNKSAT

İkinci El İlanları

Tekerinize taş değmesin.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here