Covid-19 Salgını Hindistan ‘da Üretimi Durdurdu!

Covid-19 birçok sektörde olduğu gibi otomotiv sektöründe de etkisini sürdürmeye devam ediyor. Küresel çapta üretimin yavaşlamasına hatta durmasına sebep olan Covid-19, otomotiv sektörünün üretimini etkisi altına almış durumda. Daha önce birçok farklı parçanın tedariki noktasında üreticileri zorlayan virüs, araç üretiminde kullanılan çiplerin yetersiz üretilmesi ile büyük yankı uyandırmıştı. Ülkemizdeki dev otomobil üreticilerini de derinden etkileyen virüsün çıktıları, son olarak Hindistan’da kendisini gösterdi. Özellikle Asya kıtasındaki üreticileri derinden etkileyen Covid-19, Hindistan’da üretimi durdurdu!

covid-19 suzuki üretimi durdurdu

Covid-19 Suzuki’nin Tesisinde Üretimi Durdurdu!

Yeni tip koronavirüs, Japon devi Suzuki‘nin üretimini etkiledi. Markanın Hindistan’daki üretim tesislerinde oluşan “sanayi tipi oksijen eksikliği” üretime ara verdirdi. Oksijen eksikliği sebebiyle oluşan parça eksikliği Suzuki modellerinin üretimine etki etti. KHK’nın haberine göre, Suzuki’nin araç parçalarının üretiminde kullandığı oksijenin eksikliği sebebiyle üretime ara verildi. Hindistan’da üretim gerçekleştiren diğer otomotiv sektörü üyelerinden ise henüz bu tip bir sorunla ilgili bir açıklama gelmedi. Ülkedeki oksijen tedarikinin sorunlu bir şekilde ilerlemesi diğer otomotiv üreticilerini ve hatta diğer sektörlerdeki üreticileri de etkiyebilir.

Üretimin Durması Hangi Suzuki Modellerini Etkileyecek?

Suzuki birçok farklı segmentte ve kasa tipinde üretim gerçekleştiren bir Japon markası olarak öne çıkıyor. Markanın küresel çapta sunduğu birçok model bulunuyor. Bu modellere örnek olarak; Jimny, Vitara, SX4 S-Cross ve Swift verilebilir. Hindistan’daki Suzuki tesisinde oluşan sorunun, hangi modellerin üretimini etkileyeceği marka tarafından açıklanmadı. 1 ile 9 Mayıs tarihlerinde verilecek aranın, markanın 3 farklı fabrikasını etkileyeceği biliniyor.

covid-19 suzuki üretimi durdurdu

Oksijen Sorununun Sebebi Tıbbi İhtiyaç!

Hindistan’daki otomotiv sektörünü etkileyen oksijen tedariki sorununun sebebinin tıp sektöründeki ihtiyaçtan kaynaklandığı söyleniyor. Covid-19 virüsüne yakalanan hastaların oksijen desteğine ihtiyaç duyması; ülkedeki oksijen stokunun hastanelere sevk edilmesine neden oldu. Hastalığı ileri derecede yaşayanların yüksek sayılara ulaştığı Hindistan da oksijen ihtiyacı artmış durumda. Bu sebeple Japon markanın Hindistan’daki vaka sayılarının durumuna göre tekrar üretime geçmesi bekleniyor. Vaka sayılarının bu seviyede ilerlemesi veya artması markaya ait üretim bantlarının bir süre daha durmasına sebep olacak.

İkinci el satılık Suzuki modelleri

Suzuki Vitara (2016-2020) , Fiyat/Performans SUV Tavsiyesi

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here