Ford ve Volkswagen Ortak Ticari Araç Üretecek

0
4585

Otomotiv sektörünün önemli markalarında Ford ve Volkswagen 2019 yılında ortaklık yapacaklarını paylaşmışlardı. Sonunda ortak 8 milyon ticari araç üreteceği resmi olarak duyuruldu.

2019 yılındaki Kuzey Amerika Otomobil Fuarı’nda, Ford ve Volkswagen ortaklık yapacağını paylaşmıştı. Yaptıkları açıklamaya göre hafif ticari araç, otonom sürüş ve elektrikli otomobil üretimlerinde ortak hareket edeceklerini duyurmuştu.

En yeni ikinci el Volkswagen ilanlarına bakmadan geçmeyin!

Otomotiv Sektörü Güçlerini Birleştiriyor

Her iki marka üretim maliyetleri düşürerek karını artırmayı hedefliyor. Özelikle 2020 yılında koronavirüs salgınının tüm dünyada etkisini göstermesi ile birçok sektör bu durumdan olumsuz etkilendi. Bu sektörler içerisinde en çok etkilenen sektör ise otomotiv sektörü oldu. Markalar bu süreçten en az etkilenmek için çözümü ortaklıkta arıyor.

Geçtiğimiz aylarda, otomotiv sektörünün en önemli liderlerinden Renault, Nissan ve Mitsubishi firmaları da güçlerini birleştirmişti. Bu üç firma karlılığını ve verimliliğini artırmak için yeni iş birliği modeline geçtiğini duyurmuştu. Yapılan iş birliği anlaşması ile “leader-follower” (lider-takipçi) ilkesinden faydalanılarak rekabet avantajlı hale gelecek.

En yeni ikinci el Ford ilanlarına bakmadan geçmeyin!

Ford&Volkswagen

Ortaklıkla Ticari Araç Üretecekler

Reuters’ın haberine göre, Volkswagen tarafından geliştirilen bir şehir minibüsü, Ford tarafından geliştirilen ve üretilecek olan bir kapalı kasa minibüs ve 2022 yılından itibaren Ford Ranger platformu üzerine inşa edilecek olan Volkswagen pikap modellerini bu ortaklıkla üretecekler.

Otomotiv sektörünün önemli markalarından Ford, 2023 yılında yeni elektrikli otomobil üretmeyi planlıyor. Ürettiği bu elektrikli otomobili Avrupa’daki otomotiv pazarına sunacak. Bu araç üretilirken Alman otomotiv devi Volkswagen’in elektrikli modellerinde kullandığı MEB modüller platformu kullanılacak. Ford markası, bu araçtan 600 adet üretmeyi planlıyor.

Otonom Sürüş Teknolojileri Ortak Kullanılacak

Ford ve Volkswagen markaları otonom sürüşler için de ortak hareket etmeyi planlıyor. Otonom sürüşleriyle ilgili Argo Al ile anlaşma yapan Volkswagen, otonom sürüşte kullanılacak teknolojiler Ford markası ile paylaşıldı.

Her iki marka yaptıkları bu ortaklı sayesinde güçlerini korumaya devam edecek.

Araç almayı düşünüyorsanız en yeni ikinci el otomotiv ilanlarına bakmadan geçmeyin. Eğer aracınızı satmayı düşünüyorsanız aracınızı arabam.com üzerinden ücretsiz ilan vererek hızlıca satabilirsiniz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here