Volkswagen Elektrikli Transporter Hakkında 5 Önemli Özellik

2
4197
volkswagen elektrikli minibüs
volkswagen elektrikli minibüs

Volkswagen elektrikli Transporter geleceğe rehberlik ediyor. Volkswagen’in tamamen elektrikli minibüsünün performans, şarj ve teknik özelliklerine biraz daha yakından bakalım.

Volkswagen Elektrikli Transporter Evrimleşmeyi İşaret Ediyor

Volkswagen’in ilk elektrikle çalışan minibüsü artık İngiltere’den ve Avrupa’dan satın alınabilir. Transporter’ın üretim hattından ilk çıkışından 70 yıl sonra, Volkswagen ABT eTransporter 6.1 geldi ve ikonik minibüs için bir sonraki evrimsel kilometre taşını işaret ediyor.

volkswagen-elektrikli transporter özellikleri
volkswagen elektrikli transporter özellikleri

Volkswagen elektrikli Transporter, Panel van ve Kombi mürettebat van versiyonlarında mevcut olan yeni ABT eTransporter 6.1, ABT e-Line ile birlikte geliştirildi. ABT Group, Formula E’deki çalışmaları sayesinde zaten elektrikli aktarma üniteleri deneyimine sahip.

Volkswagen Ticari Araçlar ürün müdürü Alex Axtell, ‘ABT, Volkswagen Grubu ve markalarının hem performansı hem de yarış kolunun yanı sıra elektrifikasyonu geliştiren işin parçası olan ABT e-Line ile birkaç yıldır birlikte çalıştığı bir aile işletmesidir’ diyor. Ayrıca. “Bizim için, onlarla ortaklık yapmak, bir ürünü pazara sunmak için ortaklık yoluyla verimlilik aramakla ilgiliydi ” diye de ekliyor.

İşletme sahipleri ABT eTransporter 6.1’den ne bekleyebilir?

İşte Volkswagen’in sıfır emisyonlu minibüsü hakkında bilmeniz gereken bazı önemli şeyler.

volkswagen elektrikli transporter
volkswagen elektrikli transporter

1Şehir içi seyahatler için yeterli menzil

ABT eTransporter 6.1, maksimum 109bhp güç çıkışı ve 200Nm tork sağlayan bir elektrik motoruyla donatılmıştır.

2Yük alanından ödün vermez

ABT eTransporter 6.1’in elektrikli güç aktarma ünitesi, iç yük alanından ödün vermek anlamına gelmiyor. Pilleri zeminin altına monte edilmiştir ve 6.7m3 kargo alanı için yer bırakır. Ayrıca, 1.001 kg’a kadar sağlıklı bir yük taşıyabilir ve bir treyler kullanıldığında toplam birleşik yük ağırlığı 3.770 kg’a çıkar.

345 dakika kadar kısa bir sürede% 80’e şarj edilebilir

ABT eTransporter 6.1’in CCS (Combing Charging System) soketi hem DC hem de AC şarjı kolaylaştırır. İkincisi için de tip 2 şarj kablosu standart olarak minibüsle birlikte gelir. 7.2kW’a kadar AC şarjını destekler ve yaklaşık beş buçuk saatte wallbox kullanılarak tam olarak şarj edilebilir.

4En son teknoloji ile yüklü

ABT eTransporter 6.1, gövdesinde 6,5 inç dokunmatik ekran ve Bluetooth bağlantısı olan bir DAB radyo içerir. Kontrol panelinde iki USB-C bağlantı noktası ve SD kart yuvası bulunurken, bilgi-eğlence sistemi Volkswagen AppConnect sistemiyle uyumludur. Ayrıca sürücülerin Apple CarPlay veya Android Auto aracılığıyla akıllı telefonlarını eşleştirmelerine ve dokunmatik ekranı kullanarak uygulamalarda gezinmelerine olanak tanır.

5Sadece 42.060 Euro’dan başlayan fiyatlarla

ABT eTransporter 6.1 panel van 42 bin Euro’dan başlıyor. Advance minibüsleri ise sırasıyla 46.375 Euro ve 49.985 Euro’dan satın alınabilir. Bu fiyatların hepsine kara yolu masrafları ve hükümetlerin Plug-in Van Grant KDV dahil olmadığını belirtmek gerekir. Gelişmiş trim modelleri, 17 inç alaşım jantlar, elektrikli katlanabilir yan aynalar, otomatik LED farlar, yağmur algılayan ön cam silecekleri, ısıtmalı ön cam, otomatik karartmalı dikiz aynası ve ön ve arkadaki park sensörleri gibi özelliklere sahiptir.

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here