Yeni Nesil Peugeot 5008, 2023’ü Bekliyor

1
6324
yeni nesil peugoet 5008
yeni nesil peugoet 5008

Yeni nesil Peugeot 5008 için ne gibi değişiklikler olacağı merak konusuydu. Auto Express, 2023’te yeni nesli geldiğinde, Peugeot’nun amiral gemisi SUV 5008’i daha pratiklik odaklı bir modele uyarlayacağını açıkladı. Sonraki 3008 gibi, bir sonraki Peugeot 5008 de radikal bir revizyona uğrayacak ve tamamen yeni bir özel elektrikli platforma sahip olacak.

PSA kısa süre önce, yeni eVMP (“Elektrikli Araç Modüler Platformu”) mimarisinde, 2023’ten itibaren tüm C ve D segmenti sedanlarını ve SUV’larını destekleyecek olan bazı spesifikasyonları yayınladı. (3008 ve 5008 için yaklaşan değişiklikler gibi)

Küçük Bir SUV Tasarımından Vazgeçilmiş Gibi Görünüyor

yeni-nesil-peugoet 5008 arka tasarım
yeni-nesil-peugoet 5008 arka tasarım

Makyajlı bir 5008’in bu yılın sonuna kadar gelmesi bekleniyor. Ancak geleceğe daha yakından bakıldığında, müşteri analizi, Peugeot markasından bazı yetkilileri yeni nesil otomobilin daha uç bir yöne taşınması için baskı yapmaya itiyor. Bu anlamda pratiklik adına daha küçük bir SUV’dan vazgeçilmiş gibi görünüyor.

Yeni Nesil Peugeot 5008 Daha Kare Olacak

peugoet 5008
peugoet 5008

Renault’ya geçmeden önce sadece Auto Express’e konuşan Peugeot’un eski tasarım şefi Gilles Vidal şunları söyledi: “5008, çocukları olan genç yetişkinler tarafından satın alındı. Yani daha büyük olan araba aileler tarafından satın alınır, ancak çoğu zaman daha fazla aracı, daha fazla parası olan insanlar daha küçük olanı (3008) satın alır. Bu bizleri yeni nesil 5008’i daha da kare yapmaya ve onu çekici hale getirmenin bir yolunu bulmaya yönlendirebilir.’’

Görsellerde görüldüğü üzere, Peugeot’nun 5008’in pratikliğini nasıl artırabileceğine dair bir hedef olduğu saptanabiliyor. Daha dikey bir arka cam hattı, genel bagaj kapasitesini artıracak üçüncü koltuk sırası ile konforlu bir seyahat için iyileştirmeler bulunuyor.

Burada Vidal’ın görevi ise,  belki de yan krom kaplamanın akıllıca kullanılması yoluyla tavan hattının hala agresif görünmesini sağlamak ve karmaşık bir kaplama yoluna başvurmadan otomobilin metal kanatlarının görsel derinliğini azaltmak olacak. Bu anlamda Vidal, ekibinin daha pratik bir Peugoet 5008’i hala görsel anlamda çekiciliğe kavuşturmaya çalıştığını söylüyor. Bu hareketin  MPV’lerden SUV’lara doğru daha fazla insanı geçişe ikna edecek bir özellik olduğunu belirtiyor. Son olarak, “5008 ile ilgili olarak kare dediğimde, sıkıcı bir kare olmamalı,” diyor. “Elbette, onu daha pratik hale getirip, şaşırtıcı olan bir tasarım üretebileceğimiz noktasında hemfikiriz ancak bu dinamizm yoluyla değil. Başka tür bir çekicilik ” diyerek bizlere yeni nesil 5008 hakkında ipuçları sunuyor.

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here