Otomotiv Sektörün Liderleri Güçlerini Birleştirdi

0
2652

Otomotiv sektörünün en önemli liderlerinden Renault, Nissan ve Mitsubishi firmaları güçlerini birleştirdi. Bu üç firma karlılığını ve verimliliğini artırmak için yeni iş birliği modeline geçiyor. Yapılan iş birliği anlaşması ile “leader-follower” (lider-takipçi) ilkesinden faydalanılarak rekabet avantajlı hale gelecek.

Bu yeni iş modeline göre üyelerin her biri ortaklarının ticari gelişmelerini desteklemek için lider konumda olduğu bölgelerde coğrafi gücünü kullanarak ittifaklarına destek olacak.

En yeni ikinci el Renault ilanlarını inceleyebilirsiniz

İttifak’ın Operasyondan Sorumlu Yönetim Kurulu Başkanı ve Renault Yönetim Kurulu Başkanı Jean-Dominique Senard, yaptığı açıklama şöyle; “Otomotiv dünyasında eşsiz bir stratejik ve operasyonel ortaklık olan İttifak, sürekli değişen küresel otomotiv dünyasında bize güçlü bir rekabet avantajı sağlıyor. Yeni iş modeli, İttifak’ın her bir ortak şirketin varlıklarından ve iş kapasitesinden en iyi şekilde faydalanmasını ve aynı zamanda faaliyetlerini bu şirketlerin kendi kültür ve geçmişlerinden gelen değerleri üzerine inşa etmesini sağlayacak. İttifak’ın üç ortağı, her müşterinin yararına tüm coğrafyalarda, tüm araç segmentlerini ve teknolojilerini kapsarken, İttifak üyesi şirketlerin rekabetçiliğini, sürdürülebilir karlılığını ve sosyal ve çevresel sorumluluğunu artırmak için çalışacaktır.” dedi.

En yeni ikinci el Nissan ilanlarını inceleyebilirsiniz

“Leader-Follower” (lider-takipçi) İlkesi Nedir?

Lider şirketin tasarladığı ana araç (lider araç) ve takipçilerin desteklediği kardeş araç (takipçi araç) sayesinde üretim paylaşılıyor. Hali hazırda hafif ticari araçlarda “leader-follower” (lider-takipçi) ilkesinden faydalanılıyor.

“Leader-follower” (lider-takipçi) ilkesinden faydalanılarak geliştirilen yeni iş modelinin detaylarını sizin için bir araya getirdik. Detaylar şöyle;

  • Leader-follower” (lider-takipçi) ilkesi sayesinde yatırım maliyetlerinin yüzde 40’a kadar düşürüleceği ön görülüyor.
  • Dünyanın farklı bölgelerini “referans bölgeleri” belirlendi. Bu ilke doğrultusunda her şirket kendi ana bölgelerine yoğunlaşacak. Buna göre, Avrupa, Rusya ve Güney Amerika’da Renault; Çin, Kuzen Amerika ve Japonya’da Nissan; ASEAN ve Okyanusya bölgesi ise Mitsubishi lider konumda olacak.
  • Lider ve takipçi araçlar en rekabetçi donanım ile segment bazlı üretim paylaşımına gidilecek. 2025 yılına kadar lider takipçi strateji doğrultusunda modellerin yüzde 50’si üretilecek. Buna göre, C- SUV segmentin yenilemesi Nisan, B- SUV segmentin yenilemesi Renault ve ultra mini (kei araçlar) Nissan ve Mitsubishi liderliğinde üretilecek.
  • Leader-follower” (lider-takipçi) ilkesi doğrultusunda kilit teknolojilerde firmalar arasında dağıtılacak.

En yeni ikinci el Mitsubishi ilanlarını inceleyebilirsiniz

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here