Ford Otosan e-Transit İçin Batarya Fabrikası Kuruyor.

0
1283
otosan

Elektrikli otomobillere olan ilgi gün geçtikçe artıyor. Gelecekte kullanımının yaygınlaşacağı düşünülen elektrikli otomobiller için yapılan Ar-ge çalışmalarıyla birlikte yatırımlar da hız kazanıyor. Ford Motor Company 11,5 milyar euro’luk elektrikli araç yatırımı için hazırlıklarını tamamlıyor. Ford Motor Company 2 yıllık elektrikli araç takvimini açıkladı. Ford Otosan elektrikli araçlar için çalışmalara devam ediyor.

56 Milyon Euro Yatırım Yapıyor

2021 yılının sonuna kadar toplamda 17 hibrit ve elektrikli aracı piyasaya hazırlayan şirket, Bu araçların bir bölümünün üretimini Türkiye’de gerçekleştirecek. Ford Otosan elektrikli araçlar için 56 milyon euro’luk yatırım yapıyor.

2022 yılının sonunda çıkacak olan %100 elektrikli e-transit model aracın bataryaları için Batarya montaj fabrikası kuruluyor. Bu model için 15 bin kapasiteli yeni bir bölüm oluşturulacak.

Ford Otosan Genel Müdür Başyardımcısı Dave Johnston,

Yeni bölümün tamamının Türk mühendislik ekibi tarafından kurulduğunu belirten Ford Otosan Genel Müdür Başyardımcısı Dave Johnston, “Avrupa’da Ford’un en büyük ticari araç üreticisi Türkiye’deki Ford Otosan.

Ford’un elektrifikasyon planına uygun üretim ve yenilenme başladı. Ford, yeni dönem için önümüzdeki yılları yeniden tanımladı. 2021 yılı sonuna kadar 17 elektrikli Ford yollara çıkacak. 2022 sonuna kadar 11,5 milyar dolar yatırım yapacağız.” bilgisini verdi.

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün de PHEV (Dışarıdan şarjlı hibrit) araç üretim bandını devreye aldıklarını belirterek, “Burada üretilen ilk araçların testleri yapıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi son iki ayda 2 bin km kullandı. Kullanımın yüzde 60’ı elektrikli motorla gerçekleşti. Bu da araçların Green zone adı verilen sadece elektrikli araçların girebileceği yerlere uygun olduğunu kanıtladı” dedi.

Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, şunları da söyledi:

“Elektrikli araç yatırımlarımıza şarj edilebilir ticari aracı Custom PHEV üretimi ile başlamıştık. Geçtiğimiz günlerde, Ford’un ilk tam elektrikli ticari aracı olan E-Transit’in üretim sorumluluğunu üstlenerek büyük bir başarıya imza attık. Şimdi de tamamı Ford Otosan mühendisleri tarafından tasarlanan batarya montaj fabrikamızı kurmak için çalışmalara başladık. Böylece, Kocaeli Fabrikalarımızın Türkiye’de ilk ve tek entegre araç üretim tesisi olması yolunda önemli bir adım attık. Batarya adımımız ile yazılım mühendisliği yeteneklerimize bir yenisini ekliyoruz. Bu önemli yatırımla batarya montajının ötesinde donanım ve yazılımsal testleri de kendi mühendisliğimiz ile yerli olarak geliştiriyoruz.” dedi.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here