Jeep Grand Cherokee EcoDiesel, motor yangın riski nedeniyle Kuzey Amerika’da geri çağrılıyor.

Grand Cherokee EcoDiesel, sera gazı emisyonları nedeniyle zaten bazı incelemelerden geçti, ancak yeni bir geri çağırma, motor yangınları olasılığına odaklanıyor.

Jeep Grand Cherokee EcoDiesel ‘de Yangın Sorunu

Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi’ne (NHTSA) dosyalanan belgelerde, Jeep, sorunun motorun termal gerilimlerden zamanla çatlayabilen egzoz gazı devridaim soğutucusuyla ilgili olduğunu söylüyor. Eğer bu olursa, önceden ısıtılmış, buharlaşmış soğutucunun emme manifolduna girmesine izin verecektir. Bu soğutucu daha sonra bir yangını tetikleyebilir.

Jeep, geri çağırmanın Kuzey Amerika’da toplam 34.334 aracı etkilediğini doğruladı. Bunlardan 28.884’ü Amerika Birleşik Devletleri’nde ve geri kalanı Kanada’da.

Potansiyel bir sorunun temel belirtileri arasında soğutma sıvısı kaybı ve Grand Cherokee EcoDiesel modellerinin ısıtıcısının çalışmaması yer alıyor.

Jeep Grand Cherokee EcoDiesel

31 Aralık’ta Araç Sahipleri Bilgilendirilmeye Başlayacak

Fiat Chrysler Automobiles, sahipleri ve bayileriyle doğrudan iletişime geçerek soğutucuyu ücretsiz olarak değiştirecek. FCA, herhangi bir yaralanma veya kazadan habersiz olduğunu ve bu parçayı çatlamaya duyarlı olmayan bir parçayla değiştirerek bu sorunu çözeceğini söyledi. Gerekirse bayiler emme manifoldunu da inceleyecek. Arabanın soğutma sıvısı kaybetmesi veya ısıtıcısının çalışmıyor olması burada bahsedilen sorunun bir habercisi olabilir.

Otomobil üreticisi, 31 Aralık’tan itibaren etkilenen araçların sahiplerini bilgilendirmeye başlayacak.

Fiat Chrysler (FCA ABD), EGR soğutucularından kaynaklı kaç tane motor bölmesi yangınının oluştuğunu bildirmedi. Ancak Chrysler 26 Ekim’den beri “119 müşteri yardım kaydı, 6 saha raporu ve 1.478 garanti talebi” olduğunu söylüyor.

Jeep Grand Cherokee

 

Bir yangının ardından Kanadalı bir Grand Cherokee üzerinde yapılan basınç testi, soğutucunun basamak tüpünde bir sızıntı olduğunu gösterdi ve dizel mühendisleri, motor bölmesi yangınlarının EGR soğutucu sızıntılarından kaynaklandığını doğruladı.

Jeep Grand Cherokee EcoDiesel sahipleri, araçlarının geri çağırmaya dahil olup olmadığını safercar.gov adresine giderek kontrol edebiliyorlar.

İlk Geri Çağırma Değil

Bu, Jeep’in son aylarda yayınladığı tek geri çağırma kampanyası değil. Haziran ayında, otomobil üreticisi 2014 ve 2017 model yılları arasında üretilen belirli Cherokee modelleri için gönüllü geri çağırma yaptığını duyurmuştu. Bu geri çağırma, Amerika Birleşik Devletleri’nde toplam 67.248 Cherokee modelini etkiledi.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here