Fiat Punto Van, ilk olarak Nisan 2012’de tanıtıldı. İşte karşınızda Grande Punto Van’ın yerine gelen 2012 model Fiat Punto Van incelemesi.

Üç kapılı Punto modelini temel alıyor ve önceki modele kıyasla bir dizi yenilikle geldi. Diğer küçük hatchback vanlar gibi, arka koltuklar iptal edilmiştir. Ayrıca arka koltukların yerini sağlam bir yükleme zemini ile değiştirilmiştir.

punto van turuncu

Standart ve SX olmak üzere 2 farklı donanım mevcuttur.

2012 Model Fiat Punto Van Teknik Özellikleri ve Donanımları

Başlangıçta, 75bhp, 85bhp ve 95bhp üreten 1.3 Multijet II dizel motora sahipti. Buna şimdi Fiat’ın iki silindirli TwinAir benzinli motorunun 85 beygirlik versiyonu da katıldı.

Mekanik olarak, 1.3 litrelik dizel motor yaklaşık 10 yıldır piyasada ve oldukça güvenilirdir.

Punto Van, standart olarak ESC elektronik denge kontrolüne sahip tek hatchback van olup, küçük kamyonet rakiplerine göre bir avantaj sağlıyor.

Sürücü ve yolcu hava yastıkları da standarttır. Ayrıca SX modellerinde sürücü diz hava yastığı bulunur.

2012 fiat punto van iç mekan

1.3 litrelik dizel motor, özellikle motorun 95bhp versiyonuyla makul bir performans sunuyor. Güç derecesine bağlı olarak 190Nm veya 200Nm tork sunar.

Tüm modeller beş ileri manuel şanzıman ile donatılmıştır. TwinAir motoru, dizel motordan daha az torka sahip olmasına rağmen iyi gidiyor. Ancak sert sürüldüğünde yakıt tüketimine zarar verir.

Özellikler arasında Fiat’ın iki kademeli elektrikli hidrolik direksiyonu bulunur. Gösterge panelindeki bir düğmeye bastığınızda, düşük hızda manevra yapmayı kolaylaştırmak için ekstra yardım sağlanır. Tekrar kapatmayı unutmanız durumunda hız arttıkça otomatik olarak normal yardıma döner.

2012 fiat punto van

Donanımları

Genel olarak, uzaktan kumandalı merkezi kilitleme, elektrikli camlar, ısıtmalı elektrikli kapı aynaları var. Ayrıca yol bilgisayarı, yükseklik ve erişim ayarlı direksiyon simidi ve standart olarak sunulan yüksekliği ayarlanabilir sürücü koltuğu ile iyi bir donanıma sahiptir.

Hatchback rakipleri gibi, Punto Van’ın yük alanına yalnızca açılan bagaj kapağından erişilebiliyor. Yani yükleri kaldırmak için yüksek bir yükleme eşiği var.

Bagaj kapağı erişimi, yüklemeyi kısıtlar. Ayrıca 2012 model Fiat Punto Van, hiçbir zaman bir forkliftten yüklenmek üzere tasarlanmamıştır. Punto’nun yükleme alanı, koli gibi manuel olarak yüklenen ve boşaltılan küçük, nispeten hafif yükler için en uygunudur.

İKİNCİ EL PUNTO VAN İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here