Yapılan bir makyaj, uzun süredir satışta olan 2008 model Peugeot Expert van serisine yeni bir soluk getirdi. Makyaj, görünümünü güncelledi. Ayrıca geliştirilmiş motorları da beraberinde getirdi.

Panelvan’ın standart ve yüksek donanımlı Professional versiyonları da vardır. Ek olarak, üç sıra koltuklu ve tam cam içeren bir pencere van seçeneği de sunuyor.

2008 Peugeot Expert Van Teknik Özellikleri

2008 Peugeot Expert Van ‘da giriş seviyesi modeller, 90 hp güç üreten, 1,6 litre HDi dizel motora sahiptir. Ayrıca 2.0 litrelik HDi’nin 128 hp ve 163 hp versiyonları da var.

2008 Peugeot expert van

Aynı Citroen Dispatch’te olduğu gibi, 2.0 litrelik modeller beş vitesli düz şanzımanla birlikte gelir. Ancak Citroen’den farklı olarak Peugeot, otomatik bir şanzıman seçeneği de sunuyor. Bu altı vitesli otomatik seçenek 163bhp Expert’e özeldir. Ayrıca, şirketin çamurlu şantiyelerde ek çekiş vaat eden kavrama kontrol sistemi ile 130bhp modelleri mevcuttur.

Fiat ve Toyota ayrıca, sırasıyla Scudo ve Proace olarak adlandırılan Expert’in neredeyse aynı versiyonlarına sahiptir.

Expert’in yük kapasitesi 1.000 kg ile 1.200 kg arasında değişir. Ayrıca 1.453 kg ile 2.000 kg arasında frenli römorkları da çekebilir. Expert van sürücünün arkasında üç kişilik oturma alanı sağlayan bir ekip minibüsü olarak mevcuttur. Ayrıca mürettebat minibüsünün 1.000 kg yük kapasitesi vardır. Standart Expert panel vanlar, sürücü koltuğunun arkasında bir merdiven çerçevesi ile yetinmek zorundadır. Ancak Professional donanımını seçenler, değerli bir kit paketinin parçası olarak tam çelik bir bölme alırlar.

2008 Peugeot expert van

163bhp dizel motora sahip modellerde standart olarak ESC bulunur. Ancak bu, hayal kırıklığı yaratacak şekilde 130bhp’lik versiyonlarda opsiyondur. Ve 90 beygirlik, yük kamyonetinin alıcıları, güvenlik donanımını hiçbirini alamaz.

ATV Sistemi

Gösterge panelindeki kadran beş ayar seçeneği sunar. Yol modunun yanı sıra, çamur, kar, kum ve ESC kapalı modları vardır. ATV sistemi, tekerlek kaymasına izin vermek için ABS frenlerle birlikte bir elektronik diferansiyel kullanır. Bu, minibüsün zorlu yol koşullarında çekiş bulmasına yardımcı olur.

Peugeot, Expert van’da dört tekerlekten çekiş sunmuyor. Ancak ATV kavrama kontrolü, çamurlu yollar veya şiddetli karla karşılaşan kırsal alanlar için iyi bir özelliktir. ATV ile donatılmış vanlar, ayrıca çamur ve kar lastiklerine ve motorun altında ekstra korumaya sahiptir.

En küçük Expert’i seçen alıcılar, 90bhp 1.6 HDi’yi hafif yükler ve şehir içi kullanım için yeterli bulacaktır. Ancak daha büyük yükler taşımak için daha büyük gövdeli bir kamyonet satın alanlar ve düzenli olarak uzun mesafeler kat edenler kesinlikle altı vitesli şanzımana sahip 2.0 litrelik modellerden birini düşünmelidir. Ve bütçe izin verirse, 130bhp minibüsle aynı yakıt tüketimi ve emisyonu vaat ettiği, ancak standart olarak ESC ile geldiği için 163bhp HDi çoğu için güçlü bir seçim olacaktır.

İKİNCİ EL EXPERT VAN İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here