Toyota Proace Van, 2018’de piyasaya sürülen ikinci nesil panelvandır.

Muhtemelen sizlere Toyota Proace Van ‘ın görüntüsü tanıdık gelicektir. Bunun nedeni PSA Grubu ile ortak girişimin bir parçası olarak inşa edilmiş olmasıdır. Ayrıca, Proace mekanik olarak Peugeot Expert, Citroen Dispatch ve Opel Vivaro ile aynıdır.

Toyota Proace van, Kompakt, Orta ve Uzun gövde stilleri ile gelir.

Toyota Proace Van Gövde Uzunlukları

Toyota amblemi ve şirketin tanıdık görünümünün yanı sıra, Proace’i, Vivaro ve Dispatch’ten ayıracak çok az şey vardır. Kompakt versiyon 4.606 mm uzunluğundadır. Ayrıca 5,1 metreküpe kadar yük hacimleri sunar. Orta ve Uzun modellerin her ikisi de aynı 3.275 mm dingil mesafesine sahiptir. Ancak Uzun model, 5.308 mm toplam uzunluk ve 6.1 metreküp maksimum yük hacmi sağlayan uzatılmış bir arka çıkıntıya sahiptir.

Motor PSA kaynaklıdır ve 1.5 ve 2.0 litre dizel üniteler bulunmaktadır. 1.5 D, 101 veya 118bhp seçeneklerine sahiptir. Ayrıca 2.0 D, sırasıyla 121 ve 174bhp versiyondur. İki adet 120 PS motorun bulunmasının nedeni, 2.0 D versiyonunun, 1.5 D’deki 270 Nm’ye kıyasla 300 Nm torka sahip olmasıdır. Tüm minibüsler önden çekişlidir. Altı vitesli manuel, sekiz vitesli otomatik 2.0 D 180’deki tüm motorlarda standarttır.

1.000 kg yük kapasitesi, 4.6 metreküp yük hacmi ve 2.162 mm yük uzunluğu sunar. Bu nedenle küçük bir gövdede maksimum kargo uzunluğu sunan bir minibüs arıyorsanız iyi bir seçenektir.

Bagaj alanı

Kargo alanına arkada 50:50 bölünmüş ve 180 derecelik, çift kapıdan erişilir. Proace’ın tüm versiyonlarında ikiz sürgülü yan kapılar bulunur. Bunlar, standart bir Europallet’i alacak kadar geniştir. Icon ve Design donanımlarında kaldırılabilir bagaj kapağı seçeneği de vardır. Ancak kapı açıklıkları bir Europallet genişliğinde olsa da, Renault Trafic ve Ford Transit Custom gibi modellerde bulacağınız kadar uzun değiller. Bu nedenle daha büyük eşyaların yüklenmesi biraz daha zor olabilir.

Yükleme alanının pratikliğini artırmaya yardımcı olmak için Toyota, tüm ürün yelpazesinde Smart Cargo sistemini sunuyor. Bu, kabin zeminine hacimli eşyaların yerleştirilebilmesi için yukarı doğru katlanan veya bölmedeki bir kanat aracılığıyla koltuk tabanının altına daha uzun kargoların sokulmasına izin veren bir ön yolcu koltuğuna sahiptir. Yük uzunluğunu 1,16 m artırır. Ayrıca yük hacmini yarım metreküp artırır. Böylelikle kalas, boru veya merdiven gibi öğeleri yüklemek için uygundur. Ayrıca orta koltuğun arkasının katlanmasıyla oluşturulan kullanışlı bir kabin içi dizüstü bilgisayar masası içerir.

Toyota Proace Van, 2016 yılında Euro NCAP tarafından test edildiğinde 5 yıldız aldı. Bu, Proace minibüsün yolcu koruması açısından da aynı şekilde iyi performans göstereceğinin iyi bir göstergesi.

Standart güvenlik donanımı, Yokuş Kalkış Desteği ile VSC ve ayrıca ön ve yan hava yastıklarını içerir. Ayrıca atılmış bir lastik basıncı izleme sistemi de var.

Yakın bir çarpışma algılandığında sürücüyü uyaran Ön Çarpışma Uyarısı var. Ayrıca bir çarpışma meydana gelmeden önce minibüsün güvenlik sistemlerini hazırlayan bir Çarpışma Öncesi sistemi içerir. Ayrıca hız sabitleyici, yağmur algılayan silecekler, alarm ve 7 inç Dokunmatik Ekran arayüzü de var.

İKİNCİ EL TİCARİ ARAÇ İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here