En Düşük Emisyon Toyota’da

0
972

Toyota, toplam satışlara göre hesaplanan verilerde  ortalama emisyonlara göre “en düşük CO2020 emisyonu” sahip marka olarak bir kez daha öne çıktı. En Düşük Emisyon Toyota’da

Veriler Toyota’yı Gösteriyor

Öncelikle, JATO verilerine göre yılın ikinci yarısında satılan tüm araçların ortalama CO2020 emisyonları 97,5 g / km olarak hesaplandı. Bununla birlikte, Toyota’nın Mazda ve Lexus ile kurduğu CO2 havuzundan çıkan bu rakamlar neticesinde marka; Avrupa’da en az CO2 emisyonu elde etmeyi başardı.

 En Düşük Emisyon Toyota'da

Ayrıca, 21 ülkeyi kapsayan Avrupa verilerine göre hesaplanan dönem için CO2020 emisyon ortalaması 106,7 g / km olurken Toyota, yakıt teknolojilerindeki yenilikçi yaklaşımıyla ortalamanın altında kalmanın yanı sıra düşük emisyonlu bir marka olarak da birinci sırada yer aldı.

En Düşük Emisyon Toyota’da

Bununla birlikte, Toyota 2020 yılında ; Avrupa’da 489 bin  hibrit araç sattı ve bugüne kadar Avrupa’da 3 milyon adedi aşarak önemli bir başarıya imza attı. Ayrıca, 1997 yılında ilk kez otomobil teknolojisinde devrim yaratan; hibrit teknolojili modelini sunan Toyota, hibrit araç satışlarında bugüne kadar 17 milyon 396 bin 961 adede ulaştı. Devamında, Bu satış rakamı ile Toyota;  hibrit teknolojisindeki açık ara farka sahip olan bu önemli ve prestijli liderliğini sürdürdü.

Çevre dostu araçlara ilgi artıyor.

 En Düşük Emisyon Toyota'da

Böylece, Pandemi ile birlikte kullanıcılar dizel motorlu araçlardan uzaklaşırken; çevre dostu arabalara olan talebin arttığı gözlemleniyor. Toyota, neredeyse tüm segmentlerde sunduğu hibrit otomobil satışları ile sektör lideri kimliğini göstererek; Ayrıca,  en düşük CO2 emisyonunu elde etti.

Toyota, sıfır emisyon hedefine giden yolda plug-in hibritler ;(harici olarak kabloyla da şarj edilebilen hibritler); pille çalışan elektrikli araçlar ve hidrojen yakıt hücreli araçlar ile;  elektrikli motorlu hibrit araçlar geliştirmeye devam ediyor. Toyota’nın geçtiğimiz günlerde tanıttığı bZ4X Concept, markanın yeni elektrikli araçlarının da önümüzdeki dönemde çıkacağını müjdeledi.

Toyota Markasının hibrit araçlarda olan başarısını tüm dünya konuşuyor. Bununla birlikte, Toyota bu başarısını sürdürmeye devam etmekle beraber ; daha iyi bir hibrit teknolojisi üretmek için çalışmaya hız kesmeden devam ediyor.

Ayrıca Toyota tüm bu başarılarına rağmen bir de Emisyon konusunda lider olmayı başarıyor ; veriler gösteriyor ki 2020 yılında ” En Düşük Emisyon Toyota’da” . Toyota Markasının bu başarısının önümüzdeki yıllarda da üzerine katarak devam ettireceğinden şüphemiz yoktur.

2.EL OTOMOBİL

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here