Toyota En Çevreci Otomobil Markası Seçildi!

Çevre kirlenmesi denildiğinde akla ilk gelenlerden biri motorlu taşıtlar oluyor. Çevreye saldıkları zararlı gazlar ile Dünya için büyük bir tehdit oluşturan motorlu taşıtların zarar seviyesi, emisyon değerleri ile ölçülüyor. Son dönemde gelişmekte olan elektrikli otomobil teknolojileri ise bu durumu ortadan kaldıracak gibi gözüküyor. Elektrikli araçların çalışma prensibinin akaryakıta dayanmaması, çevre duyarlı olmalarını sağlıyor. Dev otomobil üreticileri bu konuda büyük bir hassasiyetle çalışmalarını sürdürüyorlar. 2020 yılı satış rakamları baz alınarak yapılan araştırmada çevreye en az zarar veren marka Japon üretici Toyota oldu. En çevreci otomobil markası seçilen Toyota, hibrit ve elektrikli motorlara yaptığı yatırımlar ile biliniyor.

En Çevreci Otomobil Markası Toyota

En Düşük Emisyona Sahip Marka Toyota

Toplam satış adetleri baz alınarak gerçekleştirilen ortalama emisyon değerleri, Toyota’yı birincilik koltuğuna oturttu. Böylece Toyota, en düşük CO2 salınımına sahip marka oldu. JATO tarafından yayınlanan verilere göre 2020 yılında satılan tüm araçların ortalama CO2 emisyonları 97.5 g/km olarak hesaplandı. Toyota ise Mazda ve Lexus markalarıyla beraber oluşturduğu CO2 havuzundan ortaya çıkan bu rakamlar sonucunda Avrupa’da en az CO2 salımı gerçekleştiren marka seçildi. 21 ülkenin içinde olduğu Avrupa verilerine göre 2020 CO2 emisyon ortalaması 106.7 g/km oldu. Toyota ise yakıt teknolojilerindeki yenilikçi yaklaşımı sayesinde ortalamanın altında yer aldı ve düşük emisyona sahip marka olarak ilk sıraya yerleşti.

En Çevreci Otomobil Markası Toyota

Toyota, Her Segmentte Hibrit Motor Seçeneği Sunuyor!

Toyota’nın ürün gamındaki tüm segmentlerde sunduğu hibrit motorlu modeller, çevreye salınan zehirli gaz oranını düşürdü. Markanın hedeflediği “sıfır emisyon” yolunda elektrik motoruna sahip hibrit araçların (mild hybrid – yarı hibrit) yanı sıra plug-in hibritler (dışarıdan da kabloyla şarj edilebilen hibritler), bataryalı elektrikli araçlar ve hidrojen yakıt hücreli araçlar da mevcut.

İkinci el sahibinden satılık Toyota modelleri

Toyota, Advanced Drive Sistemini Tanıttı

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here