Elon Musk, TIME Dergisi Tarafından Yılın Kişisi Seçildi… Elon Musk, 2021 yılında toplumun en popüler ve etkili dönüşümlerinden bazılarını yürüttüğü için TIME Dergisi’nin “Yılın Kişisi” olmayı hak etti. Tesla CEO’su Elon Musk yine manşetlerden düşmüyor. Bu kez, derginin “2021 Yılın Kişisi” seçildikten sonra TIME Dergisi’nin kapağında yer aldı.  

Duyurunun hemen ardından tartışmalar da arkasından gelmeye başladı. Şirketin performansından ciddi şekilde etkilendikten sonra Tesla ve Musk’ı sevmeyenler, seçimi eleştirmek için zaman kaybetmedi. Yaklaşık bir asırdır TIME, Yılın Kişisi’ni seçiyor. Bu kişiler,  12 ayı iyi veya kötü yönde en çok şekillendiren kişi veya gruplardan seçilmektedir. Bu Yılın Kişisi geleneksel olarak istisnai bir etkiye sahip biridir. Çok az kişi Dünya üzerindeki yaşam üzerinde Musk’tan daha fazla etkiye sahip olmuştur. TIME genel yayın yönetmeni Edward Felsenthal, Musk’ı “Dünyadaki yaşam üzerinde olağanüstü etkisi olan ve potansiyel olarak dünya dışında da yaşam olan bir kişi” olarak nitelendirdi.

TIME Magazine’e göre “Varoluşsal bir krize çözümler üretmek, teknoloji devleri çağının olasılıklarını ve tehlikelerini somutlaştırmak, toplumun en cüretkar ve yıkıcı dönüşümlerini yönlendirmek için Elon Musk, TIME’ın 2021 Yılının Kişisi olarak seçildi. Bir diğer yandan Musk, yirmi yıldır, dünyanın en inatçı zorluklarını çözmeyi kendine misyon edindi. Bu arada rahat bir şekilde kurulmuş birçok endüstriyi alt üst etti. Bunlar, bir zamanlar Amerikan değerlerinin ve başarısının vitrini olarak görülen, içten yanmalı motorla çalışan, seri üretim otomobil ve bir zamanlar Amerikan devletinin en büyük isteği olan uzay uçuşunu içerir.

Ancak Musk’ın bugünümüz ve geleceğimiz üzerindeki etkisi burada bitmiyor. altyapı inşası, yapay zeka, nöroteknoloji, ödeme sistemleri ve kripto para birimleriyle uğraşması ve geliştirmesi, Elon Musk’ın popülaritesinin artmasını sağladı. Musk’ın insanlığın ilerlemesine şimdiye kadarki en büyük katkısı, tamamen elektrikli şirketi Tesla’nın kurulmasıyla karayolu taşımacılığında devrim oldu. Onun sayesinde 2021, elektrikli araçların nihayet ana akım haline geldiği ve Tesla’nın trilyon dolarlık bir şirket haline geldiği için dünyada sadece birkaç kişiden biri olduğu yıl oldu. Musk’ın, popüler olmadan çok önce temiz enerji taşımacılığına olan yaklaşımı, iklim krizini görerek neredeyse tek başına yarattığı bir pazar olarak karşımıza çıktı. Teknolojiye olan azmi sayesinde Amerika’dan Avrupa’ya kadar bütün üreticiler şimdi EV devrimine katılmak istiyor. bir zamanlar emisyon kısıtlamalarına şiddetle direnen otomobil üreticileri bile yarışa dahil olmak istiyor.

Bu yüzden Elon Musk, TIME Dergisinin Yılın Kişisi Olmayı Hak EttiElon Musk, TIME Dergisi Tarafından Yılın Kişisi Seçildi

Musk, Eylül ayında İtalya’da gerçekleşen bir teknoloji konferansı olan Italian TechWeek sırasında yapılan bir röportajda motivasyonunu şu şekilde açıkladı: “İlham kaynağım felsefi. İnsan kapsamını ve ölçeğini artırmak ve gerçekliğin sorularına cevap vermektir. İnsanlığın uzun vadede hayatta kalmasını sağlamak ve insanlığı dünyanın ötesine ve diğer yıldız sistemlerine genişletmek için çalışmalıyız.” Ayrıca Musk’ı farklı bir seviyeye yükselten şey, bu kökleşmiş inanç ve vizyonu eyleme dönüştürme yeteneğidir. Musk’ın vizyonu öncelikle etikken, tüm muhalifler bu zorluğu esas olarak bir iş girişimi olarak görmektedir. Bu vizyonun bir örneği, Musk’ın daha az bilinen girişimlerinden biri olan Neuralink‘te görülebilir. Belirtilen misyonu, insanlar ve makineler arasındaki bant genişliğini artırarak AI ile kontrol riskini azaltmaktır. Bu nedenle, cep telefonlarımızla aramızdaki bant genişliği düşük ve yalnızca başparmaklarımızı kullanarak yavaş olsa da “Neuralink”, çeşitli nörolojik hastalıkları çözmenin yanı sıra insandan makineye simbiyozu iyileştirmeyi umuyor.

Musk, Neuralink tarafından yürütülen çalışmanın yakında belden aşağısı felçli bir yürüyüşe tekrar yardımcı olabileceğine veya kolları felç olan birinin tekrar bilgisayar kullanmasına yardımcı olacağına inanıyor.

Benzer şekilde SpaceX” ile ilgili tartışmalarda Musk, insanlar dünyanın ötesine geçmeyi göze alırsa, bilincin var olacağı sürenin artacağını sıklıkla savundu. Böylece Mars’ı yaşam ve kendi kendini idame ettiren bir medeniyet ile başka bir gezegene dönüştürme ihtiyacı gerçekleşecek. Bu nedenle Musk, bir vizyoner olarak 2021’deki olaylar üzerinde özellikle sürdürülebilir ve yeşil ulaşım ve uzay yolculuğu kesinlikle önemli bir etkiye sahip olsa da yalnızca TIME’ın adaylığını hak etmekle kalmıyor. Aynı zamanda çok uzak olmayan bir gelecekte yeni bir sistem kurmayı hedefliyor. Sonuç olarak “Elon Musk, TIME Dergisi Tarafından Yılın Kişisi Seçildi” Ayrıca bu seçim oldukça mantıklı ve doğrudur.

İkinci El Elektrikli Araç İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here