Elektrikli otomobiller için Chery ve CATL iş birliği yapacak. Gelecek ilkbaharda ülkemize dönüş yapma hazırlığı içinde olan Chery; Contemporary Amperex Technology Co. Limited. yani CATL iş ortaklığı kuruyor. Chery ve CATL ticari bilgi kaynakları, ticaret gibi pek çok kolda iş birliği içinde çalışacaklar.

Dünyanın en büyük batarya üreticilerinden biri olan CATL, otomotiv devi Chery ile karbon nötr hedefiyle ortaklık yaptı. Ortaklık sonucunda sektörde öncü olmayı hedefleyen şirketler; binek araçların batarya tedariki gibi konularda iş birliği yapacak. Ayrıca bunlara ek olarak aşağıda yer alan konularda da iş birliği yapılması hedefleniyor;

  • Otobüsler
  • Ağır kamyonlar
  • Lojistik araçlar
  • Batarya değişim hizmeti
  • Yeni enerji EIC teknoloji entegrasyonu
  • Elektrikli gemiler alanlarında toplu taşıma

 Chery ve CATL İş Birliği

CATL, sadece Chery ile ortaklık yapmış değil. Bunun yanı sıra Tesla, BMW, Mercedes-Benz gibi büyük otomotiv devleri ile de ortaklık içine girdi. Pazarın %30’dan fazlasına sahip otomotiv devlerine, araçları için güç bataryası temin etti. Ayrıca CATL, NEV’ler için güç bataryası sisteminin ve enerji depolama sisteminin araştırma, geliştirme, üretim ve satışına odaklanıyor; küresel yeni enerji uygulamaları için üst sınıf çözümler sunmaya kendini adamış durumdadır.

Chery’nin Enerji Teknolojileri Konusundaki Girişimleri

Chery Çin’de bulunan en eski şirketlerdendir. 1999 yılından beri yeni enerji teknolojileri araştırma ve geliştirme süreçleriyle ilgileniyor. Hatta bu alanda 600’den fazla patenti mevcut. 20 yıl gibi bir süre de Chery; temel teknoloji ve parça geliştirme noktalarında da gelişimler gösterdi. Otomotiv devi, patent konusundaki çabasından dolayı Çinli araba üreticileri arasında ilkdir. Ayrıca küresel olarak da üçüncü sıradadır.

Otomobil devi, 457 teknoloji geliştirme planı dahilinde; 4 araç güç-aktarma organı platformu, 7 temel teknoloji ve 5 genel alt sistemi üzerinde çalışıyor. Ayrıca bu plan; menzil artırıcı elektrikli, tamamen elektrikli, hibrit elektrikli, yakıt hücresi vb. yeni enerji teknolojilerinde A Segmenti’nden C Segmenti’ne değin sedan ürünlerini kapsıyor. Ayrıca B Segmenti’nden D Segmenti’ne değin SUV ürünleri de dahildir.

Tamamen elektrikli NEV aracı Chery eQ1 için 300 bin adet satış gerçekleştirerek kendi segmentinde 1. olmayı başarmış. Tüm bunlarla beraber otomobil devi, dünyanın ilk tam işlevli hibrit DHT’sini geliştirdi. Bunlarla beraber; 3 motor, 3 vites, 9 çalışma modu ve 11 hız oranı gibi benzersiz avantajla dünyada hibrit teknolojisinin gelişmesine öncülük etti. Aynı zamanda 2022 senesinin ilk 10 ayı içerisinde; yeni enerji ürünleri satışında endüstrinin genel büyüme oranını arkada bıraktı. Yıllık %182 artış ile 210 bin adete ulaşmayı başardı.

 Chery ve CATL İş Birliği

CATL ve Chery birlikte çalışarak, güçlü kombinasyon ve düzenli bir ilerleme adına yeni bir konumlandırma meydan getirecek. Ayrıca otomotiv devi, yeni enerji teknolojileri alanında çalışmalarına devam edecek. Kurumsal olarak yeşil kalkınma konseptini benimseyecek. CALT ile yaptığı bu anlaşma sayesinde ise bahsi geçen bu projelerini desteklemiş olacak. Ayrıca karbon zirvesi ve karbon nötr hedefine daha rahat ve hızlı bir şekilde ulaşmış olacak.

Son olarak eğer bu içeriğimizi beğendiyseniz; “Honda ve CATL Batarya Anlaşması Yaptı” başlığımıza da göz atmayı unutmayın.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here