K1 Attack kit arabasının oldukça hoş bir boru şeklindeki şasisine dayanan Tushek Renovatio T500, Slovenya’daki en gelişmiş otomotiv şirketlerinden bazıları için tam yol odaklı araba kategorisinde.

Tushek Renovatio T500 Detaylar

Küçük bir Avrupa ülkesi Slovenya’nın spor arabalarla bir ilgisi olduğunu tahmin eder misiniz? Eh, artık şimdi biliyorsunuz. Ülkenin en önde gelen yarış sürücülerinden biri olan Aljoša Tushek, 2012’de Tushek Renovatio T500 adında bir spor otomobil yarattı. Hatta bazıları ona süper otomobil de diyor. Firmanın pist odaklı spor otomobil pazarına girmek için ikinci girişimiydi. Amaç hem gazeteciler hem de müşteriler tarafından kullanılacak bir araba geliştirmekti.

Tushek Renovatio T500 Detaylar

K1 Attack kit arabasının oldukça hoş bir boru şeklindeki şasisine dayanan Tushek Renovatio T500, Slovenya’daki en gelişmiş otomotiv şirketlerinden bazılarından tam iz odaklı muamele gördü. Unutmayın, Akrapovic egzozu hem ülkeden, hem de Ferrari’ye karbon fiber kalıp parçaları satan şirketten ve Porsche frenleri yapan şirketten.

Görünüşe göre Renovatio T500 hepsinden bir şeyler aldı. Bununla birlikte, 2.500 pound’un altındaki şasisinin motivasyonu, Audi’nin RS4 için kullandığı 4.2 litrelik V-8’den geldi. Daha sonra, bazı arabalar R8’den V-8’i barındırdı. Tushek kuru karter yağlaması yapmak istedi ve bu o motorda vardı. Açıkçası, grubun en güçlüleri arasında değil, ancak Tushek Renovatio’nun kolunda birkaç numara var. Hewland sıralı vites kutusu gibi ekipmanlarla ve arabanın tüm yarış özelliklerini kontrol etmek için bazı güzel yazılım hileleriyle donatılmış Renovatio T500, daha büyük üreticilerin en iyi arabalarından bazıları kadar odaklanmıştır.

Şimdi, aslında kaç tane araba olduğunu doğrulayacak güvenilir bir kaynak bulunmuyor. Tushek gerçekte üretildi, hatta bazı siparişler alındı. Bu şaşırtıcı değil, çünkü şirketin ürettiği araba, bazılarının düşündüğü kadar zor değil. Görünüşe göre 3,7 saniyede 100 km/saat hıza çıkacak, bu da bize Ferrari 458 Italia veya benzerliğiyle savaşmak istemediğine dair net bir gösterge veriyor.

Şirketin merkezi Graz’daydı ve üretimi Slovenya’da gerçekleştiriliyordu. Bununla birlikte, 2014 yılına kadar, yaklaşık 700 beygir gücüne sahip daha hızlı, daha acımasız ve hatta daha pist odaklı TS600’ün piyasaya sürülmesinden sonra, şirketin adı Tushek & Spigel olarak değiştirildi.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here