Belirsizliklere gelince, Mitsuoka Orochi, en belirsiz spor arabalardan birisi olabilir. Japonya meşeili bu araç tasarımının kökleri 2001 yılına kadar uzanıyor, ancak otomobil 2006 yılına kadar üretim aşamasına girmedi. Medya, tasarımı hakkında konuşurken hiç nazik davranmadı, ancak herkesin tasarlayan kişinin saf çılgınlığı ve cesaretine hayran kalması gerekiyor.

Toyota kaynaklı Orochi, Camry, Avalon ve Sienna modlarını çalıştırmak için kullanılıyordu. Araç ünitesi sadece 233 beygir gücü üretiyor ve Orochi çok garip görünüme sahip. Japonya’daki bazı kesimler tasarım için ‘çirkin’ kelimesini kullanıyor ve araç çok da hızlı değil. Mitsuoka’nın bol miktarda deri, Alcantara ve birkaç özelleştirme seçeneği sunduğu içeride işler biraz daha iyidir.

Mitsuoka Orochi Gerçekten Çılgın

Arkadan çekişli orta motor düzeni, bu sınırlı spor otomobil dünyasında bir norm gibi görünüyor. Ancak, o andan itibaren Orochi gerçekten dünyanın geri kalanından farklıdır. Tasarım Mitsuoka’nın diğer bazı çalışmalarını yansıtıyor. Japonya’da, çok hoş olmasa da, sıradan arabalar ve günlük sürücüler için gövde kitleri üretmeleriyle tanınırlar. Bu bağlamda, Orochi (Japon mitolojisinden sekiz başlı bir ejderhanın adını almıştır), gerçekten bir tür yaratığa benzeyen, tuhaf görünümlü bir ön uç yapısına sahip.

Mitsuoka Orochi Gerçekten Çılgın

Mitsuoka Orochi’nin sırt kısmı da ön uç yapısına göre daha iyi değil. Bu araba kilden yapılmış gibi görünüyor, sonra birisi içeri girdi, tüm o kili eritti ve bu son tasarımdı. Bununla birlikte, Mitsuoka kesinlikle bir satış vuruş arabası değildi, şirket üretimini 400 adede sınırladı. Ancak 2006’dan 2014’e kadar bu araçtan ne kadar sayıda üretildiği ve satıldığı konusu ise açığa kavuşmuş değil.

Mitsuoka Orochi motoru

Mitsuoka ile ilgili eğlenceli şey, sportif sürüş özellikleri olabilir. Tam olarak süper otomobil ışığı olmasa da, 3,400 lbs’nin hafif olmadığı iddia edilemez. Arkada Mitsuka, 230 beygir gücü için Toyota kaynaklı 3.3 litrelik bir V-6 kullandı. Bunun bugünün (ve gerçekten de geçmişin) standartlarına göre gerçekten düşük olduğunu biliyorum, ancak araba sadece performans rakamlarından ibaret değildi. Belirsizlik ve tuhaf görünüşü hakkındaydı. Ne yazık ki, bunun tek gerçek tuhaflığı olduğu ortaya çıktı. V-6 klasik bir 5 vitesli şanzımana bağlandı. Üretim 2014’te Orochi Evangelion Edition ile sona erdi.

Fotoğraf Galerisi; Bildiğiniz Tüm Tasarımları Unutabilirsiniz

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here