10 yıl içinde otomotiv sektörünün değişimi nasıl olacak? Ne gibi yenilikler gerçekleşecek ve karşılaşılabilecek zorluklar nelerdir? Şuan temelleri atılan ve 10 yıl içinde dünyanın yolları daha akıllı, daha temiz ve daha güvenli. Verimlilik arttı, benzin istasyonlarından daha fazla elektrik şarj noktası var, bağlantının her yerde mevcut olması sürücüsüz otomobillerin kullanımını hızlandırdı ve piezoelektrik yollar gibi yenilikçi enerji çözümleri, sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmaya yardımcı oldu.

10 Yıl İçinde Otomotiv Sektörünün Değişimi; Yol altyapısı daha akıllı

– Trafik sıkışıklıkları artık ölü zaman değil. Yollar, araçlar ve kullanıcıları arasındaki veri alışverişi, kaybedilen zamanı azalttı ve üretkenliğin artmasına yardımcı oldu.

– İnsan faktörü artık o kadar önemli değil. Hız sabitleyici sistemleri daha karmaşıktır ve harici hız tanımayı GPS ile bağlanan kameralarla birleştirir. Hız otomatik olarak kontrol edilir ve sürücüye bağlı değildir.

– Yol işareti şirketleri ve araç üreticileri, trafik koşulları hakkında gerçek zamanlı bilgi sağlayan dinamik işaretler geliştirdiler.

– Akıllı telefonlar, yolların kalitesi hakkında kritik geri bildirim sağlayarak, onlardan sorumlu kişilerin bakım çalışmalarına odaklanmasına yardımcı olur.

10 Yıl İçinde Otomotiv Sektörünün Değişimi; Yol altyapısı daha akıllı

Elektrikli arabalar zengin ülkelerde popüler hale geldi

– Elektrikli arabalar rekabetçi fiyatlarla mevcuttur, piller daha uzun süre dayanır ve hükümetler altyapıya yatırım yapar.

– Benzin istasyonlarından daha fazla elektrik şarj noktası var.

– En ileri görüşlü hükümetlerin giderek daha fazla resmi elektrikli aracı var.

– Mallar otonom elektrikli kamyonlarla taşınıyor, bu da tedarik zincirinin verimliliğini artırıyor ve çevresel etkiyi azaltıyor.

– ABD, 2014’e göre nakliye emisyonlarını 500 milyon ton CO2’nin üzerinde azalttı ve yakıt emisyonlarında % 47’lik bir azalma öneren AB, % 52’lik bir rakama ulaştı.

Elektrikli arabalar zengin ülkelerde popüler hale geldi

Otonom sürüş ve daha güvenli ve daha akıllı yollar

– Otonom araçlar, 5G ve 6G mobil ağlar üzerinden kablosuz bağlantı ile desteklenen en gelişmiş ülkelerde trafiğin % 40’ını oluşturuyor.

– Singapur ve Birleşik Arap Emirlikleri rollerini oynadılar ve kapsamlı kamu politikası reformları uyguladılar. Bunlar, kendi taşıma sistemlerinde sürücüsüz araçların konuşlandırılmasını içerir. Üstelik her dört özel araçtan biri artık sürücüsüz bir sisteme sahip ve bu, özellikle dünyanın en yüksek kaza oranlarından birine sahip Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerde önemli.

– Kısmen araç güvenliğindeki gelişmeler sayesinde, 18 yıl önceki 1,25 milyona kıyasla, trafik kazalarından kaynaklanan toplam ölüm sayısı yılda 800.000’e düştü.

– Nike, bir metrelik bir yarıçap içinde bir yaya algılandığında otomobillerin otomatik olarak fren yapıp kapanması için ayakkabılarına bağlı araçlarla iletişim kuran bir çip ekledi.

10 Yıl İçinde Otomotiv Sektörünün Gelişimi

10 Yıl İçinde Otomotiv Sektörünün Değişimi; Enerji kaynaklarına dönüşen yollar

– Piezoelektrik yollar ve güneş panellerinin yol yüzeylerine dahil edilmesi gibi yenilikçi enerji kaynakları, sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşma arayışında ulaştırma altyapısını tehlikeli ve kirletici bir şeyden bir müttefike dönüştürdü.

– Güneş panelleri şu anda, özellikle ABD’de Kaliforniya, Florida ve Teksas ve Avustralya, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi güneşli bölgelerdeki birçok birincil ve ikincil yolun peyzajının bir bölümünü oluşturuyor. Dahası, otoparkların çatılarında da bulunabilirler. Çin, güneş panellerinin üretiminde dünya lideri haline geldi.

– Araçların yarattığı mekanik gerilmeden enerji üreten piezoelektrik yollar, Fransa, İsrail, Hollanda gibi ülkelerde ve Basra Körfezi’ndeki şehirlerde yenilikçi bir enerji kaynağı olarak ilerleme kaydediyor.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here