Otomotiv tarihinin en uzun soluklu isim plakalarından biri olan yeni nesil 2020 Toyota Corolla sedan, segment lideri Honda Civic ve kompakt segmentin geri kalanıyla mücadelede. 2019’da güncellenen otomobil hatchback modeline katılıyor. Mevcut nesil Corolla, sürüş dinamikleri ve dış tasarım açısından eski modele kıyasla çok daha iyidir. Ayrıca aracın standart aktif güvenlik özellikleri listesi kapsamlı.

Kompakt otomobil segmentinde çıta sürekli yükseltiliyor ve Toyota bu yeni Corolla ile büyük bir sıçrama yaptı. Ancak yakın zamanda yapılan bir karşılaştırma testinde, Honda Civic hala daha iyi olmaya devam ediyor. Corolla, yakıt ekonomisinde “Civic Touring’in üzerinde bir üstünlüğe sahipken”, Civic onu sürüş kalitesi, kolaylıklar ve iç mekan gibi birkaç kilit alanda geride bıraktı.

2020 Toyota Corolla Performans ve Yakıt Ekonomisi

Corolla Hatchback modelleri, SE için 28/37 mpg şehir/otoyolda yakıt ekonomisine sahiptir. Araç ön tekerlekleri kullanan altı ileri manuel veya CVT ile eşleştirilmiş 168 hp ve 151 lb-ft ile 2.0 litrelik I-4 ile güçlendirilmiştir.

Performans ve Yakıt Ekonomisi

Corolla L, LE ve XLE sedanlar, ön tekerlekleri süren bir CVT ile eşleştirilmiş 139 hp ve 126 lb-ft ile 1.8 litrelik I-4 ile birlikte gelir. L ve LE ise 30/38 ve XLE modelleri 29 / 37 ile gelir. Corolla SE ve XSE modellerinde, altı ileri manuel veya CVT’ye bağlı 169 hp ve 151 lb-ft ile 2.0 litrelik I-4 bulunur. SE kılavuzları 29/36, SE CVT 31/40 ve XSE CVT 31/38 döndürür.

Corolla Hybrids, bir elektrik motoruyla eşleştirilmiş 1.8 litrelik bir I-4 özelliğine sahiptir. Ön tekerlekleri bir CVT aracılığıyla birleşik bir 121 hp ve 105 lb-ft sürüş sağlar. Corolla Hybrid için yakıt ekonomisi etkileyici bir 53/52 mpg şehir / otoyoldur.

Teknoloji

2020 Corolla Apple CarPlay / Android Auto bağlantı ve Amazon Alexa uyumluluğu vardır. Ayrıca 2 USB portu, gelişmiş ses tanıma ve akışı Bluetooth müzik, WiFi hotspot ve SiriusXM radyosuna verdiği 8.0 inçlik dokunmatik bilgi-eğlence sistemine sahiptir.

Corolla SE, XSE ve XLE modelleri, dokuz hoparlör, HD radyo ve entegre uydu navigasyonu ile isteğe bağlı bir JBL ses sistemi sunar.

Emniyet

2020 Toyota Corolla dört kapılı sedan, donanım düzeyine bağlı olarak Kabul Edilebilir / Marjinal olarak derecelendirilen farlar hariç tüm kategorilerde iyi olarak IIHS tarafından ‘En İyi Güvenlik Seçimi’ olarak derecelendirildi. IIHS ayrıca Corolla’ya, hem 12 mil/saat hem de 25 mil otomatik fren testlerinde çarpışmaları tamamen önlediğini doğruladı. 2020 Toyota Corolla, NHTSA’dan beş yıldızlı bir genel güvenlik derecesi aldı.

Her Corolla standart olarak, yaya algılamalı otomatik acil frenleme, düşük ışıkta yaya algılama ve bisikletli algılama, yardımcı şeritten ayrılma uyarısı, otomatik uzun farlar, yol işareti algılama ve uyarlanabilir hız sabitleyici içeren Toyota Safety Sense sistemi ile birlikte gelir.

2020 Toyota Corolla Kargo Alanı ve İç Oda

Corolla Hatchback, arka koltukların arkasında 17,8 fit küp boşluğa sahipken, Corolla ve Corolla Hybrid sedan 13,1 fit küp alana sahiptir. Corolla Hatchback’teki ön / arka bacak mesafesi sırasıyla 42.0 / 29.9 inçtir. Corolla Sedan / Corolla Hybrid’de ise 42.0 / 34.8’dir.
2020 Toyota Corolla Kargo Alanı ve İç Oda

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here