Doğuş Otomotiv’in Sürdürülebilirlik Raporu Yayınlandı

0
2107
Sürdürülebilirlik

Doğuş Otomotiv İcra ve Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bilaloğlu, “Sürdürülebilir bir şirket olma yolculuğumuzda 10. Yılımızı geride bırakırken hem şirket olarak hem de küresel, yerel ekonomik, sosyal ve çevresel konularda yeni bir döneme girdiğimizin farkındayız.” diyor ve sürdürülebilirlik konusunun önemini vurguluyor.

“Kadınlara koçluk ve mentorluk programına katılan yönetici sayımız 125 oldu.”

İnsan Hakları başlığında Doğuş Otomotiv’in öncelikleri arasında yer alan Cinsiyet Eşitliği, 2019 yılında da Doğuş otomotiv için önemini korumaya devam ediyor. 2014 yılından bu yana devam eden “Kadınlara Koçluk ve Mentorluk Programı”yla hem kadın çalışan sayısını arttırmayı hem de onların karar mekanizmalarında daha etkin hale gelmeleri için çalıştığını söyleyen Doğuş Otomotiv, program kapsamında sürece katılan kadın yönetici sayısının 125’e ulaştığını belirtiyor.

Sürdürülebilirlik raporunda başka ne yer aldı?

Sürdürülebilirlik raporunda, 2018 yılında Doğuş Teknoloji desteğiyle planlama ve projelendirme çalışmaları biten enerji verimliliği projelerinden birisi tüm operasyonlarda yoğun Satılan Araç Başına (m3) olarak kullanılan PC ve Notebook bilgisayarların kullanılmadıkları belirli bir süre sonunda merkezi bir sistemden otomatik olarak kapatılmaları üzerine geliştirildiği belirtiliyor. Doğuş Otomotiv, 2019 yılında devreye alınan bir projeyle yılda ortalama 169.000 TL ve 298.000 kWh elektrik tasarrufu elde etti. Tüketimden kaynaklanan yılda yaklaşık 286 ton CO2 emisyonu salınımı da engellendi. Ayrıca 2019 yılında Doğuş Otomotiv’in yedek parça ve lojistik, eğitim ve idari binalardaki havalandırma sisteminde 141 adet bulunan fancoil cihazlarda geliştirilen otomasyon sistemiyle yılda yaklaşık 81.000 TL tasarruf sağlanması amaçlanmaktadır.

Sürdürülebilirlik

“Doğuş Otomotiv’de trafik hayattır!”

Doğuş Otomotiv’in yürüttüğü Trafik Hayattır! Platformu 2019 yılında 15. yılını tamamladı.

2019 yılında sosyal medyada sektörün benzer platformları arasında en yüksek takipçi sayısına sahip farkındalık programı olmuştur. Trafik Hayattır! platformunun Facebook hesabında %21’lik artışla 154.780 takipçiye, Instagram hesabında ise %220 artışla 16.676 takipçiye ulaşılmıştır.

 “Kurumsal Yönetim Uyum Derecelendirme Notumuz 9,65’e yükseldi.”

Firma %50 Kadın Yönetim Kurulu Üyesi oranıyla 2019 yılında Kurumsal Yönetişim Forumu tarafından Kadınlarla Güçlendirilmiş Yönetim Kurulu Ödülü’ne layık görüldü. Kurumsal Yönetişim Uyum Derecelendirme Notunu 9,65’e yükseltti. Ayrıca Institutional Investor Magazine tarafından gerçekleştirilen EMEA Bölgesi Yönetim ekibi 2019 Araştırması’nda “En Onur Verici Şirket” unvanı ile ödüllendirildi.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here