Otomotiv devi Citroen’nin CEO’su, Türkiye’ye dair önemli açıklamalar yaptı. Eğer Türkiye’de 80.000 adet araba satılırsa üretim tesisi kurma noktasında düşüneceklerini dile getirdi.  Citroen Türkiye Genel Müdürü ise bu rakamın 2025 senesi ile gerçekleşebileceğini belirtti. Ayrıca CEO, bir süre sonra SUV modellerinin de modasının geçeceği iddiasındadır.

Türkiye’de Üretim Tesisi Kurmak için; 80 Bin Satış!

Ülkemizde oldukça yaygın kullanılan otomobil markalarından biri olan Citroen’e dair birtakım gelişmeler meydana geldi. Citroen’ın CEO’su Vincent Cobée; İspanya’da organize edilen lansmanın ardından Türkiye’de üretim yapabileceklerine dair bilgiler verdi. Ayrıca ülkemizde de kısa bir zaman önce C4 X piyasaya sunulmuştu.
CEO Vincent Cobee, ülkemize yeni gelen arabasının da en fazla Türkiye’de satacağı görüşündendir. Bunun sebebinin ise; elektrikli arabaların olduğunu söyledi. Avrupa’da içten yanmalı motorun azalacağı ve bu motor yapısına sahip arabaları; Türkiye, İsrail, Japonya gibi pazarlara çıkaracağını açıkladı.
Türkiye’de fabrika kurma konusuyla ilgili olarak; “Fransa, İtalya, İspanya, İngiltere ve Almanya bizim en büyük ilk beş pazarımız. Türkiye ilk 5 pazar arasına girerse, bir başka deyişle, Türkiye’de marka olarak yılda 80 bin adet satış rakamına ulaşabilirsek, işte o zaman Türkiye’de üretim güçlü bir ihtimal olur. Bu rakam, Türkiye için bir hayal değil, ciddi bir ihtimal” dedi.
Buna karşın Citroen Türkiye Genel Müdürü Selen Alkım ise; bu hedefin 2025 yılında olabileceğine değindi. Konuya ilişkin olarak; 2023’te pazarı 2022’ye göre benzer büyüklükte öngörüyoruz. Ama biz payımızı yüzde 6.3’e çıkarmak istiyoruz, bunda C4 X’in payı büyük olacak. Bu model, Citroen’in en çok satış yaptığı ilk 5 ülke arasına girme hedefimiz için de bir başlangıç. 2023’te 49 bin 200 adet satış hedefimiz var. 2022’de tedarik sıkıntıları nedeniyle satışlarımız 29 bin adette kaldı” dedi.
Citroën Türkiye Genel Müdürü Selen Alkım-2
Ayrıca bu sözlerine; “2023 yılı için Türkiye’ye 10 bin adet C4 X getireceğiz. Bu rakamı 15 bine çıkarmak için çalışıyoruz. Türkiye olarak en çok adedi biz alacağımız için, tedarik anlamında C4’e göre C4 X’te elimiz daha rahat. C4 X’in Türkiye’deki satışlarının yüzde 10’u elektrikli, yüzde 55’i benzinli ve kalanı dizel olacak. Elektrikli C4 X’in olabildiğince yüzde 10 ÖTV’de kalmasını hedefliyoruz. Euro’nun yükselmesine rağmen, otomobilin ÖTV’sinin yükselmemesi için çalışacağız” ekledi.

SUV Neden Bitiyor?

CEO aynı zamanda SUV’un kullanımın azalacağını söylerken bunun sebebi olarak da elektrikli arabaların bu popülerliği azaltacağını belirtiyor. CEO; sedan kasa tipi muadillerine göre, bu kasa tipi arabalar elektrikli yapıya tam olarak uygun değil diyor.

Ayrıca bu konu hakkındaki ise; “Bataryalı elektrikli araçlarda eğer aerodinami kötüyse, bunun menzil açısından cezası büyük oluyor. İyi ve kötü aerodinami arasında 50 kilometre kaybedebilirsiniz. Karşılaştırılan araçlar sedan ve SUV ise kayıp konusunda kolaylıkla 60/70/80 kilometrelerden bahsedebiliriz.” 

Son olarak eğer bu içeriğimizi beğendiyseniz; “Citroën C4 X ve Elektrikli ë-C4 X Türkiye’de!” başlığımıza da göz atmayı unutmayın.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here