Geçmişten Günümüze En İlginç Citroenler

0
2174

Tarih boyunca iç ve dış dizaynlarından dolayı birçok kez eleştirilen, Citroen markasının geçmiş yıllardaki modellerini gördüğünüzde çok şaşıracaksınız. Otomotiv sektörünü, her zaman ileri boyutlara taşıyan Citroen’in geçmiş ve gelecek yıllar için ürettiği, en ilginç otomobillerini sizler için sıraladık. Karşınız da “Geçmişten günümüze En İlginç citroenler” albümü.

7Citroen DS Tiessier Van

 Citroen DS Tiesser üç farklı kasa tipi ile karşımıza çıkmıştır. Van modeline ilk baktığımızda, su tankerinden farkının olmadığını söyleyebiliriz. Aracı hayal ettiğimde, gidişi, dönüşü ve duruşunu test etmeyi istediğimi söylemeden geçemeyeceğim. 1950’leri düşündüğümüzde panelvan diyebileceğimiz araçlarda, 6 teker görmek güvenliğe ve çekişe önem verildiğini göstermektedir.

6Citroen karin

Piramide benzer yapısı ile ön çeker citroen Karin oldukça havalı duruyor. Car ve Carina anlamlarıyla İngilizce “araba.”, İtalyanca “Canım.” Anlamı taşımaktadır. Özellikle sürücünün yanında duran, iki yolcu koltuğuyla farklılığını belli etmektedir. Sürücünün ortada konumlandığı bu araç, geçmişte ve gelecek zamanda da hafızlardan silinmeyecek. Dış tasarımı kadar direksiyonda içerdiği tuşlar, kokpit yapısıyla beraber günümüzde bir çok otomobilin yakalayamadığı futuristik özellikleri taşımaktadır.

 

5Citroen citela

1992 de konsept amaçlı üretilen Citoren citela, seri üretime geçmiş olsa çok satılacağına adım gibi eminim. Pick up ve hatchback modeli ile göze sevimli gelen bu araç tamamen elektrik motoru ile çalışmaktadır. 110 KM/H ya kadar çıkabilirken, 210 KM Menzil sunmaktaydı. Özellikle menzil iddia’sı günümüz elektrikli araçlarıyla yarışabilmektedir.

4CX Tissier Camper

 

Citroen CX tissier Camper modeliyle beraber karavan sektörüne değişiklik getirmiştir. 6 tekerlekli, station wagon kasa yapısıyla göze son derece hoş gelmektedir.

3Citroen ami 6

1961-78 yıllarında üretilen Citroen – Ami 6, keskin köşeleriyle beraber geçmişten günümüze en şaşırtıcı Citroenler kategorisinde olmayı hak ediyor. Fransa’nın en çok satan otomobili olmasıyla beraber insanlar tarafından sevildiğini de anlayabiliyoruz. Günümüz arabalarının monoton ve şaşırtmayan yapılarıyla kıyasladığımızda, son derece şık ve güzel durmakta.

2Sbarro Berlingo Calao

1998 yılında üretilen Citroen- Berlingo Calao sıcak ve surf’ün popüler olduğu ülkeler için tasarlanmıştır. Yolcu kapasitesinin fazla olması, bir tek ön camın olup, kapı ve yan camlarının olmamasıyla dikkat çekmektedir.

1Citroen Tubik

 

Tubik Dokuz kişilik, kelebek kapılarıyla son derece futuristik duran konsept otomobildir. Citroen Tubik belki de en ilginç citroenler kategorisinde olmayı, birinci sıradan hak ediyor. Tubik günümüz otomobillerinden çok farklı dizayna sahip. Oval hatlar ile adeta gelecekten göz kırpıyor. Parmak izi ve gösterge panelinin direksiyon simidinin içinde olması gibi birçok teknolojik özellikleri vardır. Citroen Tubiği önümüzdeki yıllarda, seri üretimde görmek isteyeceğimiz modeller arasında yer almaktadır.

İkinci El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here