Geniş Motosiklet Lastiklerinin Avantajları!

0
1858

MotosikletinGeniş Motosiklet Lastiklerinin Avantajları! en önemli parçalarından birisinin Lastikler olduğunu bilmeyenimiz yoktur. Geniş motosiklet lastiklerinin avantajları, sürüş performansı olarak artı yöndedir. Motosikletlerin yapısı itibariyle, ön teker her zaman arka tekerinizden daha incedir. İlk olarak lastiklerimizin farklı boyutlarda olmasının işlevini anlamalıyız. Geniş motosiklet lastiklerinin avantajları olsa da önemli olan motosikletiniz ile uyumlu olanları seçmelisiniz.

Ön Tekerlek

Diğer arkadaşına göre her zaman ince olan tekerimizin görevi bize konforlu bir sürüş yaşatmaktır. Nasıl mı? Motosiklette ön teker ne kadar ince olursa, sürüş esnasında kontrolünüzde o kadar hassas, dengeli ve rahat olur. Bunun en önemli nedeni ise ince ve hafif olmasından kaynaklanır. Motosikletiniz ön tekeri ince olduğu için daha rahat yön veririz.

Arka TekerlekGeniş Motosiklet Lastiklerinin Avantajları!

Piyasada üretilen motosikletlerin hepsi arkadan itişlidir. Motorunuzdan çıkan güç zincir, dişli veya kayış aktarım sistemiyle beraber arka tekerinize iletilmektedir. Bu yüzden arka tekeriniz ne kadar geniş olursa aşınmaya karşı daha dirençli olacaktır. Büyük tekerleğin yere basan alanı daha fazla olduğu için güvendeyim duygusunu rahatlıkla hissedeceksiniz. Fakat motosiklet kullanıcıları, genellikle 250 CC’lik motosikletlerinin 140’lık, 150’lik lastik ebatlarını daha geniş lastiklerle değiştirmelerini asla ve asla önermiyorum. Unutmayınız ki motosikletinizin hakkında, en küçük parçasını bile hesaplayarak üreten mühendislerden daha bilgili değiliz. Geniş motosiklet lastikleri, insanların gözüne daha yırtıcı ve karizmatik gelse de hayatınızdan çok daha önemsiz olduğunu bilmenizi isterim.

Önerilenin Dışında Lastik Ebatı Kullandığınızda Ne Olur?

Muhtemelen motosikletinizde denge, yakıtta artış gibi problemler yaşayacaksınız. Daha kötüsü ise taktığınız büyük lastik, motosikletinizin kablolarına, şasesine, jantına zarar verebilir. Eğer gerçek bir motosiklet kullanıcısıysanız ve sürüşlerinizde en iyi zevki, dengeyi ve güvenliği sağlamak istiyorsanız. Tek yapmanız gereken doğru lastik seçimi olacaktır. Buraya kadar okuyup, hala “Lastiğimi bir, iki beden büyük takmak istiyorum.” Diyorsanız. Motosiklet eğitmenlerinin “Güvenlik Önce Gelir.” Mottosunu tekrardan hatırlamanızı isterim.

 

Ne Öğrendik?

Motosikletinizde her zaman orijinal parçalarına ve mühendislerin tavsiyelerine uymanızı tavsiye ederim. Ön lastiğinizin, arka lastiğinize göre ince olmasının nedeni motosikletinizde oluşacak denge problemlerini önlemektir. Arka tekerinizin daha kalın olmasının nedeni ise güce karşı direnç oluşturmasını sağlamaktır. Önerilenin dışında lastik boyutuna çıktığınızda yukarıda belirttiğim problemler, bedeninize ve motosikletinize zarar verebilir. Geniş tekerin avantajlarını, uygun motosiklette yaşamanızı tavsiye ederim. Unutmayın ki lastik ebadının büyümesi, cüzdanınızdan çıkacak paranız ile paralel ilerlemektedir.

İkinci El Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here