Yerli ve milli otomobil TOGG‘un işlemcisi belli oldu. Sürücülere son teknoloji hizmet hedefleyen TOGG’un işlemcisi; Qualcomm Technologies Inc. tarafından karşılanacak. Marka, 2023 senesi itibariyle piyasaya çıkaracağı C-SUV modeli için; Qualcomm’un Snapdragon Dijital Kokpit Platformları’nı kullanacağını duyurdu.

TOGG, bu yeni gelişmeyi sosyal medya hesaplarından da açıkladı. TOGG, Qualcomm ile iş birliğine giderek, otomobile dair gelişmelere devam ediyor. Bu sayede çıkaracağı modelin bilgi ve eğlence sistemlerini geliştirmiş olacak. Aynı zamanda akıllı cihaz sayesinde sürücüler, daha iyi bir deneyim yaşayacak. Bu hizmetlerden bazısı aşağıdaki gibidir;

  • Bilgisayar görüşü yardımı
  • Yapay zekâ yetenekleri
  • Gelişmiş grafik ve araç içi multimedya deneyimleri
  • Entegre ve sürekli uyarlanabilir kokpit sistemi

TOGG'un işlemcisi

TOGG’un iş birliği halinde olan şirket, alanında oldukça deneyimlidir. Hatta son yıllarda otomobil teknolojilerine daha da yoğunlaşmış. Qualcomm, otomotiv devlerine de pek çok teknoloji sunuyor. Dijital kokpit platformu sayesinde sürücüler daha kolay bir sürüş deneyimi yaşıyor. Otomobildeki dijital gösterge ve multimedyanın işlevlerini genişletiyor. Ayrıca otomobile; yapay zeka özellikleri ve bulut üstünden haberleşme ve bilgisayar görüşü de entegre ediyor. Platformla birlikte gelen yapay zekanın özelliklerinden birkaçı ise;

  • Dil algılama
  • Doğal ses kontrolü
  • Araç içi sanal asistan
  • Adaptif insan-makine arayüzüdür.

Tüm bunların yanında; yenilik sayesinde otomobildeki ekranlar artırılmış gerçekliği ve yüksek çözünürlüklü medya oynatmayı sağlıyor. Ayrıca navigasyon da ise GNNS yardımı sayesinde bulunulan şeride değin doğru çalışıyor.

Son olarak TOGG’dan gelen bilgilere göre; yeni çıkaracağı modeline entegre ettiği akıllı bir cihaz sayesinde çevre ile iletişim halinde olabilecek. Ayrıca çözümler üretip çözümleri hizmet ve ürün halinde somutlaştıracak. Tüm bunların dışında bu yenilik sayesinde akıllı ev cihazları ve akıllı şehirlerde mevcut olan IoT cihazlarıyla koordineli olarak çalışacak. Bu noktada sürücülere daha kolay bir yaşam sunacak.

Konuya İlişkin Yapılan Açıklamalar

Togg CEO’su Gürcan Karakaş ortaklığa dair yorumlarını dile getirdi. Bu noktada iş birliği yaptığı Qualcomm ile çalışmaktan mutluluk duyduklarını ve sürücülere sorunsuz bir mobilite hizmeti sunmayı hedeflediklerini söyledi. Ayrıca, “Kullanıcılarımıza bağlantılı bir akıllı cihazdan çok daha ötesini sunmayı amaçlıyoruz. Qualcomm tarafından geliştirilen Snapdragon Dijital Kokpit Platformları ile kullanıcılarımıza akıllı ve konforlu bir deneyim sunacağız. Yeni nesil araçlar için Qualcomm ile çalışmalarımızı genişletmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz” diye belirtti.

TOGG'un işlemcisi

Konuyla ilgili olarak; Qualcomm CDMA Technologies GmbH Ürün Pazarlama Kıdemli Direktörü Thomas Dannemann da açıklamalar yaptı. Buna ilişkin olarak; “Qualcomm Technologies, otomobil üreticilerinin hem sürücüler hem yolcular için daha bağlantılı, akıllı ve güvenli sürüş deneyimi sağlamalarına katkıda bulunmayı taahhüt ediyor” dedi.

Ayrıca sözlerine şu şekilde devam etti; “Togg’un, Snapdragon Dijital Kokpit Platformlarına dayanan dijital olarak gelişmiş özellikleri yeni nesil elektrikli araçlarına entegre etmesine katkıda bulunmayı dört gözle bekliyoruz”.

Son olarak bu içeriğimizi beğendiyseniz; “Togg’dan Yeni Hamle: İşte Trugo Şarj İstasyonlarının Konumları!” başlığımıza da göz atmayı unutmayın.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here