Chevrolet Tahoe 2021: Yüksek Standart Geniş SUV

3
6253
2021-chevrolet-tahoe
2021-chevrolet-tahoe

Chevrolet Tahoe için en son ve en büyük ifadesi bir klişe olabilir, ancak aslında tam anlamıyla doğru tarifi budur. Yeni bir yüze ve çağdaş içeriğe sahip üç sıralı SUV, eşit derecede yeni Chevy Suburban’ın daha kısa versiyonu. 2021 Chevrolet Tahoe sadece dışarıdan daha büyük değil, üçüncü sırası ve kargo alanı da büyüdü. Bu kısmen, önceki nesli rahatsız eden sorunları çözen bağımsız arka süspansiyonunun piyasaya sürülmesinden kaynaklanıyor. Daha geniş bir kabinin yanı sıra, verimli ve torklu bir dizelin yanı sıra iki işe yarayan V-8 motor sunar. Ayrıca geniş aileleri memnun edecek bir dizi sürücü yardım seçeneği ve popüler bilgi-eğlence özelliği de var.

Chevrolet Tahoe 2021’de Yenilikler Neler?

2021-performans
2021-performans

2021 Chevrolet Tahoe tamamen yeni ve önemli ölçüde geliştirildi. Tamamen yeniden tasarlanan dış ve iç tasarımın yanı sıra, üç sıralı SUV, daha fazla kargo ve yolcu alanı sağlamak için genişletildi. Kabini ayrıca, Ford Expedition ve Nissan Armada gibi doğrudan rakipler tarafından benimsenen Tahoe’nun ilk bağımsız arka süspansiyonundan da yararlanıyor. Chevy, bir dizi yeni teknolojinin yanı sıra bir dizel motor seçeneği de barındırıyor.

Orta seviye RST ve Z71 modellerinin en iyi değere sahip olduğunu düşünüyoruz. Ancak  ilki daha gösterişli ve ikincisi maceracı insanlara yöneliktir. Z71’in standart dört tekerlekten çekişini, sağlam görünümünü ve özel arazi ekipmanını tercih ediyoruz. RST gibi dizel motorla eşleştirilemese de, RST’nin aksine bir havalı süspansiyona ve uyarlanabilir amortisörlere sahiptir. Z71’imiz aynı zamanda bir dizi istenen özelliği içeren Z71 Signature paketi ile de donatılacaktır. Öne çıkan özellikler arasında kör nokta izleme, şerit tutma asistanı, ısıtmalı direksiyon simidi var. Ek olarak ikinci sıra koltuklar, hafıza ayarları, panoramik sunroof, elektrikli katlanır üçüncü sıra ve yükseltilmiş çekme ekipmanı yer alıyor.

Chevrolet Tahoe: Motor, Şanzıman ve Performans

2021-chevrolet-tahoe-z71
2021-chevrolet-tahoe-z71

Chevrolet Tahoe, tüm ömrü boyunca bir V-8 ile güçlendirilmiştir ve bu, en son nesil için de devam etmektedir. Bununla birlikte, standart 355 hp 5.3 litrelik ve mevcut 420 hp 6.2 litrelik blokları şimdi 3.0 litrelik dizel altı silindirli bir motorla birleştiriliyor. Üçü arasında en az beygir gücüne sahipken, 460 lb-ft torku daha büyük V-8’inkiyle eşleşiyor. Her 2021 Tahoe, 10 ileri otomatik şanzıman ve arkadan veya dört tekerlekten çekiş ile donatılmıştır. Arazi odaklı Z71 modelini, aynı zamanda geleneksel dört tekerlekten çekiş, tüm arazi lastikleriyle sarılmış 20 inç jantlar ve karoseri altı koruması sağlayan iki hızlı transfer kutusu olan standart V-8 ile test edildi. Yeterli hızlanma, sağlam bir fren pedalı ve otoyol hızlarında etkileyici derecede sessiz bir kabin vardı.

Yakıt Ekonomisi ve MPG

2021-tahoe-z71-yakıt
2021-tahoe-z71-yakıt

EPA’nın yeni Tahoe için yakıt ekonomisi tahminleri hazır ve en verimli benzinli motor, 16 mpg şehir, 20 mpg otoyol ve 18 mpg birleşik olarak derecelendirilen standart 5,3 litrelik V-8’dir. Hem 5,3 litrelik hem de 6,2 litrelik V-8’ler, şehirdeki yakıt ekonomisini iyileştirmeyi amaçlayan otomatik durdurma / çalıştırma teknolojisi ve silindir devre dışı bırakma özelliğinden yararlanıyor. Hala dizel motorun verimli olmasını bekliyoruz, ancak EPA bu model için henüz tahminler yayınlamadı. Tamamen yeni Tahoe modellerini 320 km otoyol güzergahında test edildiğinde, gerçek dünyadaki mpg’lerini değerlendirebiliriz.

İç Mekan, Konfor ve Kargo

2021-chevrolet-tahoe-iç
2021-chevrolet-tahoe-iç

Yeni Tahoe, şimdiye kadarki en büyük iç mekanıyla, eski modele kıyasla dönümlerce alan gibi hissettiren bir alana sahip. Önceden sıkışık üçüncü sıra, yaklaşık 10 inç bacak boşluğu ekliyor ve ikinci sıra koltuklar artık çok ihtiyaç duyulan esnekliği sağlamak için öne ve arkaya kayıyor. Yetişkinler artık en geride rahatça oturabilirler. Tahoe’nun geliştirilmiş iç ambalajı, yeni mimarisi ve bağımsız arka süspansiyonu sayesinde daha düşük ve daha düz bir yükleme zemini sağlar; ikinci ve üçüncü sıraları olan kargo alanı, balonları 123 fit küp (öncekinden 28 daha fazla) katladı. Mevcut modelin dört bagaj sınırına karşılık üçüncü sıranın arkasına altı kabin bagajı sığdırmayı başardık. Chevy’nin eski sütun değiştiriciyi bir basmalı düğme ve kaydırıcı düzeneği ile değiştirmesini sevsek de, yeni motorlu, geri çekilebilir. Orta konsol kapağı, özellikle de kontrol düğmesi tavana yerleştirildiği için dikkat çekicidir. Neyse ki, Tahoe’nin iç ergonomisinin geri kalanı daha az korkunç.

İkinci el Chevrolet ilanları

3 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here