Jeep’in İlk Elektrik SUV’u; Renegade 4xe

0
3980
Jeep Renegade 4xe

Jeep, ilk elektrikli SUV’unu ortaya koydu (Renegade’nin plug-in hibrit versiyonu). Jeep Renegade 4xe, Jeep’in vaat ettiği birkaç elektrikli modelden ilkidir. Amerikalı firma “dünyanın en yeşil, en sürdürülebilir SUV şirketi” olmayı hedefliyor.

Renegade 4xe’de üç donanım seviyesi ile sunulacak;  Longitude, Limited ve Trailhawk. Trailhawk daha aşırı off-road odaklı iken, Limited ve Longitude şehir içi sürüş için daha uygun bir kurulum sunuyor.

Görsel olarak diğer Renegade varyantlarıyla neredeyse aynı olan 4xe, 4WD Renegade’nin arka alt kasasının değiştirilmiş bir versiyonuna monte edilmiş bir elektrik motoru ve 1.3 litrelik dört silindirli turbo benzinli motora sahip.

Renegade 4xe

Güç aktarma organının iki farklı opsiyonu var – Limited ve Longitude modeller toplam 190hp iken, Trailhawk 240hp. Her üçünde de, benzinli motor 270Nm tork verirken, elektrik motoru maksimum 250Nm tork üretiyor.

İdeal koşullarda 130 km/s hıza kadar sadece 50 km’lik bir menzile sahip olan batarya, döşeme panosunun merkez tüneline monte edildi ve arka koltuğun altında bir miktar yer kaplamakta. Yakıt deposu ise 39 litre kapasiteye düşürüldü.

Her üç versiyonun da 7.5 saniyede 0’dan 100 km/s hıza çıktığı ve 200 km/s azami hıza ulaştığı iddia edilmekte.

Jeep 4xe PHEV Arazi donanımı

Beklendiği gibi, Jeep‘in off-road soyağacı göz önüne alındığında, her 4xe varyantında da dört tekerlekten çekiş var, yeni Renegade’in “şimdiye kadar üretilen Jeep SUV’lar arasında en iyi performans ve sürüş dinamiklerini” sunduğunu iddia ediliyor.Güç, 6 vitesli otomatik şanzıman ile dört tekerleğin tümüne iletilir. Bu arada, eAWD modlarıyla güncellenmiş bir Selec-Terrain ile otomatik, kar, çamur, kum, dağ dahil olmak üzere birkaç farklı sürüş moduna sahip

Jeep Renegade 4xe PHEV Dış Cephe

Aralarından seçim yapabileceğiniz 18’e kadar farklı dış boya rengi vardır. Limited veya Trailhawk kaplamalarını tercih edenler ekstra turuncu tonlar alırken, yeşil olanı Trailhawk’a özeldir.

Jeep Renegade 4xe

Jeep Renegade 4xe PHEV İç Tasarım

İçeride, 7,0 inç TFT renkli MID, Uconnect Nav sistemine sahip 8.0 inç dokunmatik ekran, Apple CarPlay ve Android Auto bağlantısı ve DAB radyo standart olarak geliyor.Havalandırma delikleri, hoparlörleri ve orta konsol çerçeveleri  Longitude ve Limited modellerde siyahken, Trailhawk modelinde yakut kırmızı renge sahip.

Eski Jeep CEO’su ve şimdi Fiat Chrysler Otomobiller şefi Mike Manley, 2018’de 2022 yılına kadar Jeep’in portföyünde dört EV olacağını söyledi. Ancak, yönetim ekibi Manley’in ifadesinden bu yana kapsamlı bir şekilde yeniden düzenlendiğinden, bu plan değiştirilmiş olabilir.

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here