Alman üreticisi Bosch, Sürücüz araç için yeni çip geliştireceğini açıkladı! Radar çipleri, acil frenleme, şerit tutma ve park yardımı gibi sürücü yardım özellikleri otomobillerde yaygın olarak kullanılmaktadır. GlobalFoundries Salı günü yaptığı açıklamada, Alman otomotiv tedarikçisi Bosch ile otonom sürüş özellikleri için radar çipleri geliştirmek ve üretmek için ortaklık kurduğunu söyledi. Anlaşmaya göre, California merkezli GlobalFoundries, Almanya’nın Dresden kentindeki Fab 1 tesisinde Bosch için yüksek frekanslı radar çipleri üretecektir.

Bosch, Sürücüz Araç için Yeni ÇipRadar çipleri, radarın birçok mevcut araçta bulunan düşük frekanslı radar çiplerinden daha fazla doğrulukla daha uzaktaki nesneleri tespit etmesine yardımcı olmak için önceki nesillere göre daha yüksek frekansta çalışacak şekilde tasarlanmıştır. Bosch, bir radar modülünün içine yerleştirmek için üçüncü bir şirketten çip almak yerine kendi tasarımını özel olarak yaptırmak için doğrudan çip sözleşmesi üreticisiyle birlikte çalışmaya başlamıştır. GlobalFoundries, çiplerin 2021’in ikinci yarısında teslim edilmesinin hedeflediğini söyledi.

Bosch, Sürücüz Araç için Yeni ÇipBosch ayrıca kendi çiplerinden bazılarını da üretmektedir. Ayrıca geçtiğimiz günlerde Bosch, yine Dresden’de ASIC’ler (uygulamaya özel entegre devre) mikroçipleri yapmak için kendi fabrikasını kurduğunu duyurdu. Bosch, Almanya’nın en köklü ve teknolojik şirketlerinden biridir. Bosch özellikle beyaz eşya üretiminde ve satışında rakiplerinin lideri olmayı başarmaktadır. Fakat motosiklet ve otomobil severlerin yakından ilgileneceği ABS ve diğer yardımcı sürüş özelliklerini de üretip, satmaktadır. Özellikle lüks motosiklet ve otomobil sınıfında sağlam ve efsanevi parça kalitesinde ürünler ortaya çıkarmaktadır. Bosch, sürücüz araç için yeni çip geliştirmesi, otomobil ve motosiklet dünyasına yeni teknolojilerin geleceğinin habercisidir.

İkinci El Otomobil İlanları

İkinci El Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here