BMW Yeni iDrive 8 Bilgi-Eğlence Sistemini Tanıttı

0
5129
bmw idrive 8

BMW Yeni iDrive 8 Bilgi-Eğlence Sistemini Tanıttı

BMW’nin iDrive 8 adlı en yeni bilgi-eğlence sistemi, gelişmiş ses tanıma yazılımı, devasa bir dokunmatik ekran ve sayısız yeni özellikle iDrive 7’den daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunmayı hedefliyor. Peki başarısına başarı katabilecek mi? BMW yeni iDrive 8 sistemi sizlerle…

2. El BMW İlanları

iDrive 8 Yıl Sonunda Görülebilecek

İDrive 8, sonunda BMW’nin portföyünün geri kalanında bir standart haline gelecek olsada ilk olarak bu yılın sonlarında yeni elektrikli iX SUV ve i4 sedan’da piyasaya sürülecek . Bu uygulamalarda arayüz, kontrol panelindeki devasa bir kavisli ekran aracılığıyla sağlanacak. 12,3 inçlik tamamen dijital bir gösterge paneli, devasa bir 14,9 inçlik merkezi dokunmatik ekranla sorunsuz bir şekilde birleşmiş.

Gittikçe daha fazla sayıda otomobil üreticisi dokunmatik kontroller için fiziksel kontrol donanımını terk etmeye başlıyor. Bu nedenle BMW’nin en yeni iDrive sisteminin belirleyici özelliği olan merkez konsola monteli bir döner kontrol cihazı sunmaya devam etmesi dikkat çekiciyor. iDrive 8, öncekinin yarısı kadar düğme ve anahtara sahip olmasına rağmen, kullanıcılar tercihlerini fiziksel kontroller, dokunmatik girişler ve sesli komutlar arasında seçebilirler.

Doğal Ses Tanıma Sisteminde İddialı Bir Yaklaşım

BMW, iDrive 8 ile diyaloğa dayalı etkileşime ve doğal ses tanımaya daha güçlü bir vurgu yapıyor. Sistemin BMW Akıllı Asistan olarak adlandırılan yapay zekası, kendisini ekranlarda etkili bir şekilde görselleştirebilir ve hatta hangi yolcunun onunla konuştuğunu ayırt edebilir.

Kullanıcının seçtiği bir ad verilebilen (Hey BMW), HVAC sistemi dahil olmak üzere bir dizi araç işlevini de idare edebilir. Yani “Ayaklarım soğuk” dersek ayak bölmesindeki sıcaklığı artırabilir. Teşekkürler BMW gibi konuşmalarda size rahatça karşılık verebileceği iddia ediliyor.

Kişiselleştirilmeler Yine Ön Planda Olacak

İDrive 8’e yapılan diğer önemli eklemeler arasında yeni BMW ID ve My Modes aracılığıyla artırılmış kişiselleştirme seçenekleri yer alıyor. Önceki özellikte, kullanıcıların bir profil oluşturmasına ve temelde mevcut BMW Connected Drive’ın yerini alarak çeşitli araç ayarlarını kaydetmesine olanak tanıyordu. iDrive 8 ile beraber, kablosuz güncellemelerin büyüsü sayesinde ,BMW ID’nin farklı araçlar arasında aktarılabilme özelliğine sahip olacağını söylüyor.

Modlarım menüsü, iDrive 8’in benzer şekilde yeni bir özelliğidir. Gelecekteki BMW modellerinde Sürüş Deneyimi Kontrolünün yerini alacak. İX ve i4’te bulunan ilk sürüm, diğer özelliklerin yanı sıra yalnızca iç ortam aydınlatmasının rengi ve gösterge paneli ekranlarının tasarımı için geçerli olan 10’a kadar özelleştirilebilmektedir.

Her iDrive 8 sistemi ayrıca Apple CarPlay ve Android Auto özelliği gibi popüler sistemleri desteklemektedir. Ayrıca 5G mobil teknolojisi ile uyumludur. BMW tüm bunlara ilave olarak, iletişim ve müzik akışı için ek üçüncü taraf uygulamalarının da artık sisteme entegre edildiğini söylüyor.

2. El Satılık Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here