BMW son OTA yazılım güncellemesinde Alexa işlevselliğini getiriyor ve BMW M alıcılarının otomobilleri ile konuşabilmesinin bir yolunu buluyor. 

BMW Son OTA Yazılım Güncellemesinde Alexa

BMW, Avrupa’da 1 milyondan fazla araç için işletim sisteminin en son sürümünü sunmaya başladı. Havadan (OTA) güncelleme, Grup tarihinin en büyüğü ve aynı zamanda Avrupalı bir otomobil üreticisi tarafından gerçekleştirilen çoğu segmentte 20’den fazla modeli kapsıyor.

BMW İşletim Sistemi 7’nin 11/20 sürümü kullanıma sunulduğunda (22 Şubat’tan itibaren), sahipler arabalarında veya özel akıllı telefon uygulamasında bir push bildirimi alacaklar. Daha sonra indirmeleri gerekecek ve dosyalar arka planda hazır olduğunda yükleme yaklaşık 20 dakika sürecektir.

Yeniliklerden biri, Alexa’nın derin entegrasyonunu temsil ediyor ve bu da sahiplerin haberlere erişmesini ve müzik çalmasını sağlıyor. Ayrıca alışveriş listelerini düzenlemesini ve akıllı ev cihazlarını arabadan kontrol etmesini kolaylaştırıyor. Amazon’un kişisel asistanı artık Birleşik Krallık, Almanya, Avusturya, İspanya ve İtalya’da mevcut ve yakında gelecekteki güncellemelerde diğer ülkelere ulaşacak.

Kişisel BMW sürücü profili, akıllı telefon uygulamasında bir QR kodu taranarak, kiralama dahil olmak üzere marka tarafından üretilen diğer araçlara aktarılabilir. Daha sonra araç, kapı açıldığında koltuk konumu, yan aynalar, klima kontrolü ve navigasyon için ayarları otomatik olarak içe aktaracaktır.

BMW Son OTA Yazılım Güncellemesinde Alexa İşlevselliği!

BMW M Laptimer, daha sonra tur sürelerini, sürüş süresini ve gidilen mesafeyi görüntülemek için kullanılan araçtan toplanan verilerle sürüş deneyimini geliştirerek, sürüşlerini piste götürenleri hedefliyor. BMW’nin Akıllı Kişisel Asistanı, araç sahiplerinin sadece “Hey BMW, bir BMW M8’in sesi nasıldır?” Diyerek M modellerinin çıkardığı sesin tadına varmalarına olanak tanır.

Fransa, İspanya ve Portekiz’deki sürücülere yardım etmek, Aktif Navigasyon adlı Direksiyon ve Şerit Kontrol Asistanının genişletilmiş bir işlevidir. Bu, seyahat rotasına göre şeridin ne zaman güvenli bir şekilde değiştirileceğini önerecek ve sistem, sürücüye manevrayı yapmasını söylemeden önce aracın boşlukla aynı hizada olmasını bekleyecektir.

Kullanıcılar, My BMW uygulamasıyla senkronize edilebilen kişisel bir görüntü ekleyerek profillerini özelleştirebilirler. Ayrıca, aracı fabrika ayarlarına sıfırlayarak tüm depolanan bilgileri silebilirler. OTA’nın son özelliği, kullanıcı kılavuzunu en son bilgilerle güncelleyecektir.

İkinci El BMW İlanları

Sıfır Km BMW Fiyat Listesi

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here