BMW Tartışmalı Stil Kullanmaya Devam Edecek. BMW tartışmalı stil tasarımı çoğu kesim tarafından sevilmedi ancak firma yetkilileri daha farklı olmak istediklerini savunuyor.

Yeni BMW 4 Serisi serisini süsleyen tartışmalı ön kısım stiline herkes ısınmadı. Bu devasa böbreksi ızgarası M3 ve M4’e de yayıldı. X7 SUV bile daha önce diğer X modellerinde görülmeyen agresif stil unsurlarına sahip. Görünüşü beğenin ya da beğenmeyin, hepimiz BMW’nin yeni tasarım yaklaşımına alışsak iyi olur. Auto Express’e konuşan BMW tasarım başkanı Domagoj Dukec, 4 Serisi eleştirilerinin bazılarının “acımasızca” olduğunu kabul etti, ancak bunu değiştirme planları yok.

Üzgünüz, 4 Serisi Ön Kısmı Sevilmedi

BMW tartışmalı stil kullanımı konusu için “Bazı müşteriler için onlara ulaşmak istiyorsan öne çıkmalısın” dedi “Ama herkesi memnun edecek bir tasarım yapamazsınız. Bu işin içindeyseniz tasarımın nasıl olduğunu bilirsiniz.”

“Her gün şirket içindeki ve dışındaki insanlarla konuşuyorsunuz ve herkesin bir fikri ve farklı bir zevki var. Gerçekten öne çıkan bir şey yaratmak istiyorsanız, ayırt edilmesi ve farklı olması gerekir.” Dukec ayrıca olumsuz tepkilerden bazılarına “şaşırmadığını” kabul ediyor, ancak müşteri fikirlerinin onları tamamen görmezden gelmek yerine gerekli olduğuna inanıyor.

Sosyal medyadan elde edilen müşteri verileri de bazı tasarım kararlarının alınmasında rol oynamaktadır, ancak günün sonunda şirket, her zaman “sportifliği ve zarafeti” harmanlamayı hedefleyen “ilerici ve öncü bir marka” olmaya odaklanmıştır.

Gelecek nesil 5 Serisi gibi gelecekteki model stiliyle ilgili ayrıntılar sunulmadı, ancak çok sayıda i4 modelin casusların sızdığı fotoğraflarını gördük ve tamamen elektrikli sedanın tasarım sınırlarını kendine özgü bir şekilde zorlayacağına şüphe yok. Aynı zamanda yeni BMW iX SUV EV, yine de karmaşıklığı korumaya çalışırken cesur davranmanın bir başka önemli örneğidir.

Dukec, “Tek bir çözüm veya tarif yok, ancak her zaman arabayı çekici ve öne çıkarmak istiyoruz.”

Bir otomobil üreticisi yeni bir tasarım modelini her takip ettiğinde, gördüklerini beğenmeyenler vardır. Ve sonra açık fikirli olan ve yeni stil seçimlerinin zamanla hoşlarına giden müşteriler var. Yeni 4 Serisi’nde (eninde sonunda) durumun böyle olacağına dair bir hissiyat var.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here